Ludovic Orban, despre propunerile pentru CCR: Aceste candidaturi reprezintă o sfidare clară, arată că PSD vrea să confişte definitiv şi Curtea Constituţională (VIDEO)

Publicat: 06 05. 2019, 21:29
Foto: Facebook/ PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat în termeni duri propunerile cu care PSD va merge la vot în Senat şi în Camera Deputaţilor pentru a stabili următorii doi judecători ai Curţii Constituţionale ce vor începe mandatele din luna iunie.

„Aici e chestiune de majoritate, nu contează ce calitate are omul, dacă există o majoritate parlamentară care susţine candidatură nici nu are importanţă cine e candidatul. Asta arată că luptătorii contra statului paralel, marii luptători pentru justiţiei, au procurorii lor. Asta se ştia foarte bine pentru că întotdeauna PSD a fost extrem de preocupat să aibă o relaţie specială cu zona justiţiei, să nu uităm stenogramele publicate în care se vedea cum se făceau dosare la sediul PSD din Kiseleff şi cum se dădea ordine unor procurori ce dosare să facă şi împotriva cui.

Aceste candidaturi reprezintă o sfidare clară, arată că PSD vrea să confişte definitiv şi Curtea Constituţională. Arată că nu le pasă sub nicio formă de percepţia publică şi imaginea candidaţilor pe care ei îi propun. Arată clar că ei vor să folosească Curtea Constituţională ca pe un instrument politic, un instrument pentru a controla politic justiţia, că asta îi interesează pe ei”, a afirmat Ludovic Orban, în emisiunea „Dosar de Politician” de pe B1TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

O atenţie aparte a atras nominalizarea lui Gheorghe Stan, care a fost propulsat anterior şi în fruntea secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

„Acest candidat Stan a fost pus înainte şef la Secţia Specială care e Parchetul PSD, iar prima inspravă pe care au făcut-o a fost să îi facă dosar lui Laura Codruţa Kovesi chiar în timp ce era în proces al concursului de numire la parchetul european şi să îi ceară dosarul Teldrum de la DNA, să îl scapă pe Dragnea de orice eventual risc privind o instrumentare foarte aprofundată a dosarului Tel Drum. Asta e faţă, băieţi vă pun la CCR iar dacă mai declanşează Iordache vreun conflict juridic de natură constituţională să ştiţi foarte bine ce aveţi de făcut”, a declarat Ludovic Orban.

Reamintim că, PSD a propus pentru Curtea Constituţională numirea procurorului Gheorghe Stan şi a judecătorului Cristian Deliorga. Tot luni, şi preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire la CCR a fostei consiliere prezidenţiale Simina Tănăsescu.