Orban (PNL): Dacă Ponta vrea să fie crezut că nu a fost de acord cu ordonanța privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor să revoce toți miniștrii implicați

Publicat: 10 07. 2015, 15:15
Foto: B1 TV

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, consideră că premierul Victor Ponta și-a dat acordul cu privire la  adoptarea ordonanței privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor, iar acum minte când infirmă acest lucru. Acesta a precizat că PNL susține ca demnitarii să aibă indemnizații decente, subliniind că Guvernul are ca restanță legea salarizării în sectorul public.

„Este o harababură și o debandadă în Guvernul Ponta cum nu cred că a existat niciodată în Guvernul României. (…) Victor Ponta și-a dat acordul expres asupra adoptării acestei ordonanțe și minte cu nerușinare când susține contrariul. În procedura de adoptare a acestei ordonanțe simple inițiator a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, lăsată de Victor Ponta președinte interimar la PSD, după fuga în Turcia, avizatori au fost oamenii de încredere ai lui Victor Ponta, respectiv vărul prin alianță Robert Cazanciuc și favoritul Curții, domnul Orlando Teodorovici, iar cel care a condus ședința de Guvern a fost Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, la propunerea lui Victor Ponta, că nu l-a numit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea premier interimar că așa a vrut el. A fost numit premier interimar la propunerea lui Victor Ponta. Să negi această evidență și această răspundere a Guvernului pe care îl conduci este o minciună gogonată pe care nu o poate crede niciun român”, a spus Orban citat de Agerpres.

Dacă Victor Ponta vrea să fie crezut că nu ar fi susținut adoptarea acestui act normativ, ar trebui să-i revoce pe miniștrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Robert Cazanciuc și Orlando Teodorovici să-și dea demisia, mai susține liberalul.

„Dacă vrea să fie crezut Victor Ponta în afirmația sa că nu a fost de acord și că nu a știut de acest proiect de ordonanță, are o singură soluție — să revoce din funcție toți miniștrii care au fost implicați în procedura de adoptare a ordonanței: Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici, pentru că nu este posibil să conduci un Guvern în care cei mai importanți oameni de cea mai mare încredere nu te ascultă. Un ministru care face altceva decât primul-ministru este revocat din funcție. Fie îi revocă din funcție, fie își depune demisia, pentru că nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului”, a mai spus Orban.