Ludovic Orban, întrebat de un guven alături de ALDE şi Pro România: ‘Cu orice formațiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea președintelui Iohannis’

Publicat: 10 08. 2019, 14:16
Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent sâmbătă în Piaţa Universităţii cu ocazia lansării campaniei de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale.

Cu această ocazie, principalul lider al opoziţiei a vorbit şi despre strângerea unei noi majorităţi parlamentare care să dea jos actualul Guvern.

„Cu siguranță, vom depune moțiune de cenzură în sesiunea parlamentară septembrie- decembrie. Știți foarte bine că am folosit acest instrument democratic, constituțional, care este singurul instrument pe care îl are la dispoziție opoziția pentru a da jos Guvernul”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat de o posibilă alianţă cu ALDE sau Pro România, Ludovic Orban nu a respins această posibilitate, dar a subliniat că toţi partenerii trebuie să adere la viziunea preşedintelui Klaus Iohannis şi la principiile fundamentale ale democraţiei.

„Cu orice formațiune politică sau orice parlamentar care aderă la viziunea președintelui Iohannis, la valorile, la principiile fundamentale ale democrației de tip liberal de la nivel euro-atlantic și a celor care, într-adevăr, vor un proces de reconstrucție în România, un proces de readucere a normalității, un proces în care resursele să fie folosite pentru a investi în oameni, în educație, în sănătate, în infrastructură, în tot ceea ce este necesar pentru ca românii să poată să aibă o calitate a vieții în țara lor”, a arătat Ludovic Orban.