Orban, după audierile miniștrilor: Atâta agresivitate, împinsă până la mitocănie, rar mi-a fost dat să văd (VIDEO)

Orban, după audierile miniștrilor: Atâta agresivitate, împinsă până la mitocănie, rar mi-a fost dat să văd (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul interimar Ludovic Orban i-a felicitat, joi, la începutul ședinței de Guvern pe miniștri pentru prestațiile lor din timpul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului.
Orban i-a acuzat pe reprezentanții PSD că în unele cazuri au avut o atitudine extrem de agresivă, ”împinsă până la mitocănie” față de liberalii care sunt propuși să facă parte din Guvernul Orban II.

”Ce s-a întamplat la aceste audieri, nu s-a întâmplat niciodată. Audieri de trei ore-trei ore și jumătate. PSD, de fiecare dată când a avut majoritate, nici măcare nu le-a permis candidaților să răspundă la întrebările la care nu aveau răspuns. În plus, colectau întrebările de la toți parlamentarii din comisie, nu cum s-a întâmplat la voi – întrebare și răspuns -, și nu răspundeau decât la 10% dintre întrebările care erau puse de parlamentari.

Atâta agresivitate, împinsă de multe ori până la mitocănie, rar mi-a fost dat să văd și descalifică pe foarte mulți dintre parlamentarii PSD care au coborât nivelul audierilor atât de jos”, a spus Ludoivc Orban.

Totodată, șeful interimar al Guvernului a susținut că este foarte mulțumit de prestația membrilor echipei sale. Orban i-a sfătuit pe cei care au primit aviz negativ să nu fie supărați, iar celor avizați pozitiv le-a spus, mai în glumă, mai în serios, că ar trebui să-și pună întrebarea cum de au primit un răspuns favorabil din partea membrilor comisiilor.

”Sunt foarte mulțumit, vă felicit, ați fost la înălțime, în ciuda condițiilor extrem de dificile de audiere.

Cei care ați primit aviz negativ nu aveți niciun motiv să fiți nemulțumiți. În comisiile în care s-a dat aviz negativ, PSD și noii lor aliați, dar mai ales PSD, și-au arătat lipsa de discernământ și incapacitatea de a susține miniștri competenți.

Majoritățile care au votat împortiva voastră sunt majoritățile care l-au învestit pe «Genunche», «Pamblică», pe Andrușca de la Neamț și o întreaga listă de analfabeți funcțional care nu aveau ce să caute nici într-o funcție de execuție în ministerele în care au fost propulsați în funcții. Să nu fiți supărați că au votat împotriva voastră niște parlamentari care au votat cu ordin de la partid și fără să aibă vreun discernământ personal.

Cei care au primit aviz pozitiv trebuie să-și pună întrebări cum de au primit aviz favorabil”, a mai spus Ludovic Orban.

Iată mai jos, care a fost rezultatul audierilor miniștrilor propuși să facă parte din Guvernul Orban II:

Florin Cîţu – ministrul propus al Finanţelor – AVIZ NEGATIV
Costel Alexe – ministrul propus al Mediului – AVIZ NEGATIV
Nicolae Ciucă – ministrul propus al Apărării Naţionale – AVIZ POZITIV
Marcel Vela – ministrul propus al Afacerilor Interne – AVIZ NEGATIV
Virgil Popescu – ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – AVIZ POZITIV
Ion Ştefan – ministrul propus al Dezvoltării – AVIZ NEGATIV
Ionuţ Stroe – ministrul propus al Tineretului şi Sportului – AVIZ NEGATIV
Cătălin Predoiu – ministrul propus al Justiţiei – AVIZ NEGATIV
Monica Anisie – ministrul propus al Educaţiei – AVIZ NEGATIV
Bogdan Aurescu – ministrul propus al Afacerilor Externe – AVIZ POZITIV
Bogdan Gheorghiu – ministrul propus al Culturii – AVIZ NEGATIV
Adrian Oros – ministrul propus al Agriculturii – AVIZ POZITIV
Victor Costache – ministrul propus al Sănătății – AVIZ NEGATIV
Marcel Boloş – ministrul propus al Fondurilor Europene – AVIZ NEGATIV
Violeta Alexandru – ministrul propus al Muncii – AVIZ NEGATIV
Lucian Bode – ministrul propus al Transporturilor – AVIZ NEGATIV

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)