Ludovic Orban, despre vizita lui Dăncilă în SUA: „S-ar putea să plece premier şi să se întoarcă simplu cetăţean”

Publicat: 19 09. 2019, 15:01

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că ar putea să aibă o mare supriză la întoarcerea în ţară după deplasarea în Statele Unite în care încearcă să îşi clădească mai multe oportunităţi de imagine în contextul intrării în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Mai exact, liderul opoziţiei arată că premierul Viorica Dăncilă ar putea să revină în ţară ca simplu cetăţean deoarece se apropie moţiune de cenzură.

„S-ar putea să plece premier şi să se întoarcă simplu cetăţean. Nu ştiu ce caută în SUA. Nu pot să anunţ o dată atâtat timp cât nu decidem de comun acord toţi participanţii la moţiune. În ceea ce ne priveşte pe noi suntem pregătiţi. Toţi parlamentarii PNL au interdicţie să plece pe 20 noiembrie şi dacă sunt aleşi care pleacă în deplasări externe sunt obligaţi să se întoarcă când stabilim data moţiunii. Am luat decizia clară câne lipseşte de la moţiune în afara PNL. De asemenea, al luat decizia să votăm la vedere şi cine nu va vota la vedere e în afara PNL”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea TV.

Reamintim că PNL a susţinut că va depune moţiunea de cenzură în momentul în care va avea 233 de semnături pentru a fi siguri că aceasta va duce la dărâmarea Guvernului.
Viorica Dăncilă merge în SUA pentru a participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. În această deplasare, premierul Viorica Dăncilă va fi însoțită de ministrul de Finanțe și numărul 2 în PSD, Eugen Teodorovici, și de ministrul de Externe, Ramona Mănescu, care a ales să rămână în Guvern și să plece din ALDE motivând că are proiecte importante de dus la capăt.

Conform unui anunț al Camerei de Comerț Româno-Americană, cei trei vor vorbi pe 27 septembrie la un eveniment privind „oportunitățile de business în România” ale investitorilor americani.