Orban: Azi, România nu e o democraţie autentică. Suntem conduși de noua nomenclatură şi noua securitate, care folosesc instrumente rafinate pentru a lua partea leului din tot ce produc oamenii care muncesc (VIDEO)

Orban: Azi, România nu e o democraţie autentică. Suntem conduși de noua nomenclatură şi noua securitate, care folosesc instrumente rafinate pentru a lua partea leului din tot ce produc oamenii care muncesc (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și unul dintre liderii Alianței Drepta Unită, a declarat că România nu e o democrație autentică deoarece oamenii care trebuiau „să dispară complet” din funcții potrivit Proclamației de la Timișoara au rămas tot acolo, iar „noua nomenclatură şi noua securitate” folosește metode „mult mai rafinate” pentru a-i sărăci pe românii care muncesc.

Declarația a fost făcută la Timișoara, la evenimentul prin care Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) a lansat oficial campania pentru europarlamentare, chiar de Ziua Europei.

Orban: În România nu e o democraţie autentică

„Azi, în România nu e o democraţie autentică. Chiar dacă Revoluţia de la Timişoara a învins, nu a învins deplin, pentru că Proclamaţia de la Timişoara nu a fost pusă în practică şi cei care în Proclamaţie ar fi trebuit să dispară complet de la butoanele de comandă au rămas în continuare şi am fost conduşi de noua nomenclatură şi de noua securitate, care au folosit aceleaşi mijloace.

Nu au mai folosit pumnul de fier, ci instrumente mult mai rafinate pentru a sufoca orice om liber şi a împiedica orice fel de opoziţie, încercând să ia partea leului din tot ce produc oamenii care muncesc, care au firme şi profesii liberale”, a susținut președintele partidului Forța Dreptei.

Orban îi cheamă alături de ADU pe toți românii care vor democrație

Ludovic Orban a spus apoi că ADU nu e USR, PMP sau FD, ci e „nucleul în jurul căruia se vor coagula toţi oamenii care vor să trăiască liber în România, care vor o democraţie autentică”.

„ADU e pe câmpul de luptă, dar nu poate câştiga dacă nu vin alături de noi toţi cei care vor democraţie, libertate, o Românie care să fie condusă de oameni înţelepţi, corecţi, care vor binele comunităţii”, a mai susținut acesta.

Orban: Ciucă și Ciolacu împiedică o mulţime de bani europeni să ajungă în România

În același discurs, el a denunțat faptul că de două luni nu se vorbește deloc despre alegerile europarlamentare, deși și ele au loc pe 9 iunie, nu doar localele: „Nu se mai vorbeşte nimic despre provocările pe care le avem în cadrul UE, nimic despre cum putem să fructificăm mai bine oportunităţile pe care le avem ca stat membru UE”.

„Sigur, există nişte panouri, care sper să dispară, în care ne spune Ciucă că aduce bani europeni, ca şi cum ar aduce el bani europeni. Banii europeni vin pentru că România e stat membru al UE. Nu aduce nici Ciucă, nici Ciolacu niciun ban european! Ei împiedică o mulţime de bani europeni să ajungă în România”, a mai acuzat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital