Guvernul își va asuma în Parlament răspunderea privind alegerea primarilor în două tururi pe 29 ianuarie: Calendarul stabilit pentru cel mai mare scandal politic al momentului

Publicat: 20 01. 2020, 14:53
Foto: gov.ro

Parlamentul a stabilit calendarul pentru asumarea răspunderii de către Guvernul Ludovic Orban privind proiectul de modificare a legislației electorale astfel încăt primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

Astfel, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit că parlamentarii vor putea depune amendamente la acest proiect până pe 27 ianuarie, la ora 16,30, urmând ca acestea să fie trimise Guvernului pe 28 ianuarie.

Plenul reunit al celor două camere se va reuni pe 29 ianuarie, în şedinţă comună, pentru angajarea răspunderii Guvernului.

Din momentul asumării răspunderii, opoziția are la dispoziția 3 zile pentru a depune moțiune de cenzură sau a face sesizare la CCR. Marcel Ciolacu a anunțat deja că PSD și UDMR au strâns semnăturile necesare pentru depunerea moțiunii.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului solicitarea de a convoca sesiune extraordinară pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. (Detalii AICI)