Orban: ‘Am discutat cu președintele Iohannis susținerea inițiativelor de producere a tuturor echipamentelor necesare în bătălia cu coronavirusul’ (VIDEO)

Publicat: 30 03. 2020, 18:02
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a spus, în debutul ședinței de luni, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis măsuri pentru ca România să poată produce echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul. Liderul Guvernului a mai precizat că această măsură este valabilă și pentru viitoar, pentru a nu mai fi dependenți de alți producători străini, mai ales dacă sunt urgențe.

‘Astăzi am avut la Palatul Cotroceni o întâlnire cu președintele României. Subiectul principal al discuției a fost susținerea inițiativelor de producere a materialelor, echipamentelor, dispozitivelor, substanțelor necesare în bătălia cu coronavirus și pentru care există capabilități, resurse umane, utilaje pentru a putea să le introducem în fabricație în România, astfel încât să producem în țara noastră cât mai multe astfel de echipamente, pentru a nu mai ajunge să fim dependenți în situații precum cea de astăzi din lume.

Este o competiție acerbă pe fiecare producător’,a spus Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amintim că și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre identificarea firmelor românești care se pot reprofila și pot produce echipamente necesare medicilor, cum ar fimăști și halate de protecție, precum și ventilatoare pentru secțiile de urgență.

Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe antreprenorii autohtoni să propună idei Guvernului, pentru că se dorește susținerea producției autohtone. (Detalii AICI)

Amintim că în România sunt1.952 de cazuri de COVID-19, 53 de pacienți, la ATI, dintre care 33, în stare gravă. 180 de persoane, vindecateși 47 de decese. (Detalii AICI)