Ludovic Orban: Alianța USR-PLUS să-și pună actele în regulă la instanță, pentru că a fost respinsă de cele cinci judecătoare din BEC. Nu victimizarea e soluția

Publicat: 07 03. 2019, 21:46
Foto: facebook.com/ludovic.orban.79

Ludovic Orban, președintele PNL, a explicat că cele cinci judecătoare din Biroul Electoral Central au votat pentru respingerea Alianței USR-PLUS, motiv pentru care este esențial să aibă actele în regulă atunci când merg la instanță, potrivit g4media.ro.

„Ei trebuie să-și pună în regulă actele, să le prezinte Înaltei Curți, pentru că cei care au decis au fost magistrați”, a subliniat Ludovic Orban, precizând că oricum nu victimizarea este soluția.

În orice caz, liderul liberalilor a menționat că el l-a mandat pe reprezentantul PNL în BEC să voteze în favoarea înscrierii în alegeri a Alianței 2020 USR-PLUS.

Așadar, Biroul Electoral Centrala respins, joi, alianțaUSR-PLUS. Astfel, cele două formațiuni politice sunt obligate să intre în alegeri separat.Motivarea BEC a fost aceea că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți aiUSR, respectivPLUS în Registrul partidelor politice. Conform actelor, laUSRfigurează ca preşedinte Nicuşar Dan, iar laPLUSapare Raluca Daneş.