Oprea (PSD): Instituțiile și publicațiile prestigioase spun că România va avea una dintre cele mai mari creșteri economice, ceea ce înseamnă că suntem un mediu de afaceri dinamic în comparație cu statele europene (VIDEO)

Oprea (PSD): Instituțiile și publicațiile prestigioase spun că România va avea una dintre cele mai mari creșteri economice, ceea ce înseamnă că suntem un mediu de afaceri dinamic în comparație cu statele europene (VIDEO)
Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei. Sursa foto: Radu Oprea / Facebook

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, a declarat că România va avea una dintre cele mai mari creșteri economice din UE anul acesta, căci „suntem un mediu de afaceri dinamic”. Cu privire la temele politice de actualitate, Oprea a evitat să spună dacă PSD l-ar putea susține pe Mircea Geoană la prezidențiale și dacă el l-ar vota pe acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

Oprea, despre Geoană și candidatul PSD la prezidențiale

Întrebat dacă există vreo șansă ca PSD să-l sprijine pe Mircea Geoană la prezidențiale și Marcel Ciolacu să nu candideze, Radu Oprea a răspuns: „Sunt convins că și dvs și PSD-iștii vom afla acest răspuns la congresul pe care-l vom avea la finele lunii august, pentru că așa spune statutul că trebuie să avem acest congres la termen și trebuie să desemnăm un candidat la prezidențiale”.

De asemenea, chestionat dacă îl va vota pe Geoană în cazul în care partidul îi va cere acest lucru, Oprea a răspuns: „Geoană a fost președintele PSD, a fost în PSD. Acum am văzut în mass-media această idee că e independent. Nu poți fi real independent atât timp cât ai fost într-un partid politic și chiar l-ai condus. Vom desluși acest ”mister” pe 24 august, când vom avea congresul. Atunci vom anunța candidatul la președinție”.

Oprea, despre creșterea economică a României

În contextul acestor întrebări, Radu Oprea a preferat să se refere mai mult la economie: „Lucrurile în economie trebuie să funcțioenze. Din fericire, tendințele sunt pozitive în economie în comparație cu ce se întâmplă în UE. Instituțiile și publicațiile prestigioase spun că România va avea una dintre cele mai mari creșteri economice, ceea ce înseamnă că suntem un mediu de afaceri dinamic în comparație cu statele europene. Programele pe care le punem la dispoziția antreprenorilor vor avea piața, fiind un mediu dinamic, crescând piața, antreprenorii români trebuie să-și găsească loc pe această piață”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`