Oprea: Eu nu vreau să fiu nici premier, nici președinte. Avem o propunere de la PSD de a candida pe liste comune și un curent în partid să candidăm prin forțe proprii (VIDEO)

Oprea: Eu nu vreau să fiu nici premier, nici președinte. Avem o propunere de la PSD de a candida pe liste comune și un curent în partid să candidăm prin forțe proprii (VIDEO)
Foto: B1 TV

UNPR şi PSD nu au ajuns încă la un consens privind participarea la alegerile locale. Preşedintele Uniunii a anunţat că analizează în continuare împreună cu membrii săi două variante: o alianţă cu PSD, pe baza propunerii social democraţilor de a candida anul viitor pe liste comune, dar şi participarea pe liste proprii, informează B1 TV.

”Vom lua o decizie până la sfârșitul anului asupra modul în care candidăm. E important e ca noi sa fim bine organizați, puternici și să facem ceva pentru țara asta. Avem o propunere de la PSD de a candida pe liste comune și un curent în partid să candidăm prin forțe proprii. O să luăm o hotărâre în acest sens în funcție de ce e mai bine pentru proiectul politic și pentru obiectivele pe care ni le-am propus”, a spus Oprea.

Alegerile locale de anul viitor împart aşadar UNPR-ul în două. Dacă social democraţii sunt mai hotărâţi şi consideră că o participare pe liste comune PSD-UNPR poate fi o soluție bună, preşedintele UNPR Gabriel Oprea vede în colegii săi de partid un potenţial mare pe partea de administraţie. Întrebat însă dacă şi-ar dori să îi ia locul partenerului său de coaliţie Victor Ponta în fruntea Guvernului, liderul UNPR a spus din nou un „nu” hotărât.

”Nu doresc funcția de prim-ministru pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Avem un prim-ministru. Domeniul securității naționale consider că e un domeniu în care pot face performanță. Nu candidez și n-o să candidez niciodată la președinție. De altfel, atât eu cât și proiectul UNPR l-am sprijinit pe preledintele României indiferent cum îl cheamă”, a mai declarat liderul Uniunii.

#DIRECT_ONE_e8i2qz#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`