Oprea, despre închiderea circulației pe Valea Oltului: Pentru acest drum nu va fi niciodată un moment optim de a fi închis. N-o să fie ușor, dar să ne uităm la beneficiile pe care le vom avea când autostrada va fi gata (VIDEO)

Oprea, despre închiderea circulației pe Valea Oltului: Pentru acest drum nu va fi niciodată un moment optim de a fi închis. N-o să fie ușor, dar să ne uităm la beneficiile pe care le vom avea când autostrada va fi gata (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă ziua, în intervalul orar 6.00 – 20.00, în perioada 8 iulie – 9 august. CNAIR insistă că e nevoie de închiderea circulației pentru efectuarea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti.

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, admite că turismul va fi afectat de închiderea circulației pe Valea Oltului, dar spune că românii ar trebui să se gândească la beneficiile viitoare – „să trecem Carpații cu autostradă”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV, în contextul în care ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că între 8 iulie şi 9 august va fi închisă circulaţia pe Valea Oltului, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti.

Ministrul Radu Oprea (PSD), despre închiderea circulației pe Valea Oltului

Întrebat dacă i se pare o decizie bună că se închide fix acum acest drum, Radu Oprea a răspuns: „Drumul acesta e un drum important, european, foarte aglomerat. Pentru acest drum nu va fi niciodată un moment optim de a fi închis. În schimb, știm cu toții că avem un proiect care a durat de foarte mulți ani și pe care acum îl putem realiza – să trecem Carpații cu autostrada. Părea că e un blestem pentru România că nu vom reuși să facem niciodată acest lucru. Acum suntem în această situație în care deja avem în execuție autostrada. N-o să fie comod, n-o să fie ușor, lucru de care suntem conștienți cu toții, dar trebuie să ne uităm la beneficiile pe care le vom avea cu toții, cetățenii români, când această autostradă va fi funcțională. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Oprea, despre lucrările la podul Giurgiu – Ruse

„E un pod care va afecta turismul, e podul de la Giurgiu, unde autoritățile bulgare au hotărât să înceapă lucrările de consolidare acum, pe timp de vară. Traficul va fi pe o singură bandă. Am vorbit cu dl Grindeanu că am zis să vorbim cu autoritățile din Bulgaria să găsim o soluție. Din păcate, ați văzut ce s-a întâmplat în Parlamentul bulgar, e foarte greu și complicat să stabilim un contact, să găsim soluții. Deci nu e sigurul lucru care afectează confortul turiștilor, dar e bine să fie informați turiștii ca să poată să-și programeze rutele, ca să nu stea foarte mult în coadă. Vom încerca să comunicăm cât mai bine lucrurile care pot afecta deplasările”, a mai declarat Radu Oprea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi