Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)

Publicat: 29 09. 2024, 23:30
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, a declarat duminică, pentru B1 TV, că Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, tot dă semnale de desprindere de PSD pentru a arăta propriului electorat și propriului partid cât de puternic e el. În schimb, a spus Oprea, PSD are o campanie constructivă.

Oprea a mai afirmat că premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale, sigur va ajunge în turul 2. Iar bătălia pentru celălalt loc se va da între alți patru candidați.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Oprea, despre tensiunile din coaliție în contextul campaniei electorale

„Săptămâna viitoare pe programul de la Guvern arată foarte încărcată. Multe întâlniri, proiecte și lucruri de făcut. Din această perspectivă, lcururile în Guvern funcționează bine (…) Personal cred că lucrurile acestea se datorează în primul rând premierului Ciolacu, care știe să fie un lider care construiește o echipă și-o face să funcționeze.

În coaliție e campanie, e normal să apară astfel de lucruri (tensiuni). Cred că în campanie ai adversari politici, trebuie să definești lucrurile pe care vrei să le faci, să-ți definești strategia de campanie.

Cred că dl Ciucă încearcă să-și mobilizeze partidul, electoratul propriu, trebuie să fie puternic în PNL, să arate că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba.

Noi avem o abordare serioasă: săptămâna care urmează Tudose și Grindeanu încep consultările cu patronatele și sindicatele pentru programul de guvernare”, a declarat Radu Oprea.

Oprea: Bătălie strânsă pentru turul 2 al prezidențialelor

Cât despre alegerile prezidențiale, acesta a spus că Marcel Ciolacu (PSD) va fi sigur în turul 2, iar „bătălia cea mare e cine va fi în turul 2 și bătăția va fi strânsă. Pe sondaje, sunt 4 candidați care sunt în general în marja de eroare, deci acolo pot să se producă schimbări în fiecare săptămână”.