Operatorul principal a raportat imediat incidentul din sala de operații de la Floreasca, dar managerul spitalului a făcut-o abia după 5 zile. Beuran: Îmi e subordonat în universitate (VIDEO)

Operatorul principal a raportat imediat incidentul din sala de operații de la Floreasca, dar managerul spitalului a făcut-o abia după 5 zile. Beuran: Îmi e subordonat în universitate (VIDEO)

Chirurgul Mircea Beuran susține că a raportat imediat incidentul din sala de operații de la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a fost cuprinsă de flăcări în timpul unei intervenții chirurgicale, și că, la rândul său, managerul unității medicale ar fi trebuit să facă la fel.

„Când s-a scris protocolul operator mi-am asumat participarea în operație, pentru că am fost operatorul principal și am încheiat operația. Este o cutumă medicală. Nu este la îndemână să o judecăm. Cine termină, încheie, semnează șamd. Alături de această informație, care înseamnă protocolul, este o notă în care se spune «în momentul în care se dorește să se deschidă mai mult plaga și s-a folosit electrocauterul, se simte miros de priză arsă, imediat apare”, a declarat Mircea Beuran, în direct pe B1 TV, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Cu toate acestea, managerul Spitalului Floreasca a raportat abia după cinci zile cazul. Întrebat dacă trebuie să o facă, Mircea Beuran a răspuns: „Cum să nu? Este un eveniment, chiar dacă era mai mic”.

Chirurgul a explicat și relația pe care o are cu managerul spitalului, care este conferențiar și, prin urmare, îi este subordonat în ierarhia universitară. Acestea fiind spuse, Mircea Beuran a vorbit și despre informațiile potrivit cărora managerul ar fi încercat să-l protejeze întârziând raportarea evenimentului: „Dar nu aveam nevoie de lucrul acesta. Eu n-am fost și e clar. Nu vedeți că mi-a făcut un rău? Nu mi-a făcut un bine, pentru că lumea mă întreabă pe mine”.

Întrebat de ce a transmis informațiile cu pricina atât de târziu managerul, Mircea Beuran a subliniat: „Acest lucru este greu să explici pentru altul”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)