Omul de afaceri Ştefan Vuza a retras cele două oferte existente pentru preluarea Oltchim şi va înainta joi una nouă, "îmbunătăţită"

Omul de afaceri Ştefan Vuza a retras cele două oferte existente pentru preluarea Oltchim şi va înainta joi una nouă, "îmbunătăţită"
Foto: bzi.ro

UPDATE 15:50 Omul de afaceri Ştefan Vuza va înainta joi o nouă ofertă, „îmbunătăţită”, pentru preluarea Oltchim, după ce miercuri a retras cele două oferte depuse iniţial luni. „Amânarea privatizării Oltchim cu trei zile dus la schimbarea strategiei de ofertare, iar mâine, 20 septembrie, ne vom reînscrie la licitaţie cu o singură ofertă îmbunatăţită, cu care ne dorim să câştigam. Decizia de retragere a ofertelor Chimcomplex şi de îmbunătăţire a celor depuse de Aisa Invest a venit şi pe fondul declaraţiilor premierului României, care este dezinformat cu privire la capacitatea investiţională a ofertantului Chimcomplex. Precizăm că în caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare în acest sens, iar dacă ar fi fost, competitorii de tip «exotici» nu ar mai fi avut posibilitatea de a se înscrie, însa poate ca s-a dorit acest lucru”, se arată într-un comunicat transmis de grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), deţinut de Ştefan Vuza, citează Mediafax.

Firmele Aisa Invest şi Chimcomplex şi-au retras ofertele depuse în vederea achiziţionării combinatului Oltchim, anunţate luni. După retragerea companiilor deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, în cursă au mai rămas doar PCC -acţionarul minoritar de la Oltchim – şi Dan Diaconescu.

Totuşi, Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat pentru Hotnews că este posibil ca firmele Aisa Invest şi Chimcomplex să revină cu “oferte îmbunătăţite”.

Noul termen limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie, ora 12:00, deschiderea documentelor urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 13.30.

Premierul Victor Ponta anunţase miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că având în vedere participanţii, licitaţia are să fie un spectacol.

Ponta i-a adresat public ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să supravegheze îndeaproape licitaţia.

Privatizarea a foat amânată luni până pe 21 septembrie după ce Dan Diaconescu, odată cu depunerea ofertei, a cerut şi suspendarea procesului de privatizare. De asemenea, mai există două cereri de amânare a privatizării depuse de Gazprom şi Pegamont România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:00 - Accident feroviar teribil. O persoană s-a aruncat în fața trenului, între stațiile Fetești și Cernavodă
19:46 - CTP, despre plecarea lui Călin Georgescu la Frankfurt: După ce a „suveranizat” până ne-a sterpezit dinții, se duce și cerșește Uniunii Europene să îl pună Președinte al României (VIDEO)
19:45 - Cum a rămas o femeie fără 700 de lire și fără produsul pentru care plătise. Ce a primit în locul laptopului comandat
19:33 - Jandarmeria dezminte un fake-news care circulă în legătură cu protestul organizat de Călin Georgescu, ce va avea loc vineri în fața sediului CCR
19:21 - Când va fi sfințită Catedrala Neamului. Slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel și Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului
19:03 - Un alt adolescent din Tulcea și-a pus capăt zilelor. Mesajul tulburător pe care l-a lăsat
19:01 - Vlad Gheorghe: Iohannis este în afara mandatului și politic, și juridic. El e pe „împuternicire” / Conform legii, alegerile nu puteau să aibă loc mai târziu de trei luni de la 21 decembrie 2024 (VIDEO)
18:54 - Postările politice, reintroduse pe Instagram și Threads. De când se va implementa această regulă
18:49 - Motivul pentru care prețul locuințelor în România a explodat. Greii din industria de beton, amendați drastic de Consiliul Concurenței. Ce s-a descoperit
18:35 - 220.000 de găini sacrificate și aproape 6 milioane de ouă distruse, după depistarea unui focar de salmonella în Vaslui