Olguța Vasilescu: Liviu Dragnea trebuie susținut pentru că nu a făcut niciun fel de infracțiune (VIDEO)

Publicat: 18 05. 2015, 18:37
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Liviu Dragnea trebuie susținut pentru că nu a făcut niciun fel de infracțiune, este de părere primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD, informează B1 TV.

”Liviu Dragnea trebuie susținut pentru că nu a făcut niciun fel de infracțiune. Noi am avut o rezoluție la Consiliul Național pe teme de corupție, dar aici nu discutăm de corupție. Sistemul informatic pe care am lucrat noi a fost descoperit cu 4 ani înainte de PDL. Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât ceea ce face clasa politică de 25 de ani: încearcă să convingă populația să voteze”, a declarat Olguța Vasilescu.

Liviu Dragnea nici nu a mai apucat să își termine discursul din BPN, deoarece a fost întrerupt de colegi, a completat aceasta.

„Nici n-a mai apucat să vorbească, pentru că toți ne-am opus la orice fel de discuție despre autosuspendare, demisie, demitere și așa mai departe. Nu este vorba despre fapte de corupție. (…) Sistemul informatic pe care am lucrat noi a fost descoperit cu 4 ani înainte, de PDL. Aduceți-vă aminte de dl Videanu, care vorbea cu dl Viorică, și nu știu să existe ceva în cazul lui Videanu, măcar vreo plângere depusă”, a explicat Olguța Vasilescu.

Aşadar, Liviu Dragnea rămâne cu mandatul de preşedinte executiv al PSD până miercuri după ce social democraţii au decis că nu intră în atribuţiile Biroului Permanent Naţional să ia o asemenea decizie. Ceea ce înseamnă că viitorul lui Dragnea în partid va fi tranşat în Comitetul Executiv. 

Social democraţii au făcut scut în jurul fostului ministru al Dezvoltării şi s-au opus în unanimitate autosuspendării sale. Viorica Dăncilă, Mircea Cosma şi Andrei Dolineaschi sunt, pe surse, printre liderii din teritoriu care au spus că Dragnea nu trebuie să facă un pas în spate.

”Am făcut atâtea campanii împreună. Am făcut campanii bune, noi am câștigat alegerile și Dragnea, cel puțin mie, eu spun că dosarul Referendumului e un dosar politic. Domnul Dragnea e un om de onoare așa cum îl știți, cu demnitate. Fiecare președinte de organizație își va spune punctul de vedere. Formal poată să fie și un vot”, spune Paul Stănescu, vicepreședinte PSD Olt.

Neoficial însă au fost şi voci care n-au agreat ca Liviu Dragnea să rămână în conducerea partidului după condamnarea din dosarul Referendumului. Marian Oprişan, de exemplu, a făcut trimitere la statut.

Liviu Dragnea este preşedinte executiv al PSD din 2013, după ce anterior a fost secretar general şi vicepreşedinte al partidului.

Olguța Vasilescu: Liviu Dragnea trebuie susținut pentru că nu a făcut niciun fel de infracțiune