Olguța Vasilescu, în conferința cu Sorin Grindeanu: Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor. Dacă ministerul nu e capabil să o modernizeze, o putem face noi (VIDEO)

Olguța Vasilescu, în conferința cu Sorin Grindeanu: Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor. Dacă ministerul nu e capabil să o modernizeze, o putem face noi (VIDEO)
Lia Olguța Vasilescu, primarul PSD al Craiovei. Sursa foto: Lia Olguta Vasilescu / Facebook

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, i-a transmis colegului său social-democrat de la Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, că municipalitatea este gata să modernizeze gara din oraș „dacă ministerul nu este capabil” să o facă.

Olguța Vasilescu: Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor

Primarul Craiovei și ministrul Transporturilor au susținut o conferință comună de presă joi.

„Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor. Dacă ministerul nu este capabil ca să modernizeze această gară, credem că noi putem să o facem prin eforturile administrației publice locale, astfel încât unul din punctele foarte importante, și o să vedem cât contează în luna decembrie, când va începe târgul de Crăciun, să poată să fie modernizat și să arate ca și restul Craiovei”, spune Lia Olguța Vasilescu.”, i-a transmis Olguța Vasilescu colegului său din PSD.

Reacția lui Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor a oferit detalii despre stadiul investițiilor din sectorul feroviar.

„N-aș trece foarte repede, că doamna primar a zis de gară. Dacă vă uitați, în acest moment e în licitație la CFR, pe Programul Operațional de Transport, tot acest troson de la Craiova la Caransebeș. Sunt șase loturi de modernizare pe cale ferată. De la Caransebeș până la Nădlac e altă chestiune, Caransebeș-Arad este pe PNRR, de la Arad la graniță este deja modernizat. Atunci a rămas această variantă sudică, Craiova-Caransebeș. Sunt în licitație acum toate cele șase loturi și care vor însemna, doamna primar, inclusiv modernizarea gărilor. Dar asta nu înseamnă, totuși provin din autoritățile locale, am fost viceprimar și președinte de Consiliu, că nu sunt adeptul descentralizării. Toate aceste lucruri trebuie să meargă către autoritățile locale, fiindcă știu mai bine și se pot ocupa mai bine, decât autoritățile centrale, ca lucrurile să meargă și să arate mai bine pentru cetățenii”, a spus Sorin Grindeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:22 - Simona Spătaru, despre cazul dronelor: Așteptarea aceasta infinită pentru a modifica două virgule într-un text de lege este complet inexplicabilă pentru Guvern (VIDEO)
22:02 - Fiica Oanei Roman are salariu la 10 ani. Din ce își câștigă banii
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel