Olandezii nu susțin afirmațiile lui Corlățean privind Schengen: „Olanda nu a luat încă nicio decizie cu privire la aderarea României”

Publicat: 20 02. 2013, 08:38
Gest diplomatic fără precedent- olandezii îl fac mincinos pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Acesta precizase după o vizită la Haga faptul că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la...

Gest diplomatic fără precedent- olandezii îl fac mincinos pe ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Acesta precizase după o vizită la Haga faptul că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de raportul MCV. Reprezentanţii ministerului olandez de Externe au rămas stupefiaţi după declaraţiile lui Corlăţean.

Pe 12 februarie, Titus Corlăţean a mers într-o vizită oficială  la Haga, acolo unde a fost primit de omologul său olandez. La doar câteva ore, a venit un comunicat din partea ministerului de Externe care anunţa o mare victorie.

„Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis omologului român, Titus Corlăţean, aflat în vizită oficială la Haga, că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV”, s-a specificat în comunicat.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei i-au contactat însă pe reprezentanţii ministerului de Externe din Olanda. Aceştia au rămas stupefiaţi când au auzit de declaraţiile lui Corlăţean. Mai mult decât atât, ei au cerut ambasadei Regatului Țărilor de Jos de la București să transmită un comunicat extrem de dur. Prin această luare de poziţie, practic olandezii l-au făcut mincinos pe Corlăţean.

„Olanda nu a luat încă nicio decizie cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen. Poziţia Olandei va fi stabilită înaintea următorului Consiliul pe Justiţie şi Afaceri Interne, în strânsă colaborare cu alte state membre. Olanda salută progresul făcut de România aşa cum a fost analizat în raportul MCV, însă păstrează unele îngrijorări referitoare la susţinerea şi ireversibilitatea reformelor, precum şi la faptul că o serie de recomandări şi condiţionalităţi nu au fost încă implementate”, s-a precizat în comunicatul ambasadei de la Bucureşti.

Corlățean, făcut mincinos de olandezi în cazul Schengen

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: