Obscenități și droguri în fața minorilor. Simona Spătaru (USR), despre ce se întâmplă la festivalurile din România: În această vară am asistat, iarăși, la ceva la care nu ne-am fi imaginat, după Campania antidrog începută (VIDEO)

Obscenități și droguri în fața minorilor. Simona Spătaru (USR), despre ce se întâmplă la festivalurile din România: În această vară am asistat, iarăși, la ceva la care nu ne-am fi imaginat, după Campania antidrog începută (VIDEO)
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a vorbit în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre ce se întâmplă pe la festivalurile din România, unde tinerii consumă droguri, iar artiștii cântă melodii care conțin cuvinte obscene și îndemnuri explicite la consumul de droguri.

„Lucrurile sunt mult mai grave, pentru că dacă nu intervenim la nivel de educație, la școală, se pare că până au o reacție părinții, deja e prea târziu”

Simona Spătaru a precizat că trebuie intervenit la nivel de educație, în școli, să li se explice copiilor care sunt riscurile.

„Pare că o mare parte din părinți nu sunt atenți la ce se întâmplă în spațiul public, pentru că altfel nu pot să-mi explic de ce nu ar exprima acum îngrijorări mari față de ce am văzut la ultimele festivaluri, și vara trecută și în această vară. În această vară, am asistat iarăși la ceva la care nu ne-am fi imaginat, după Campania antidrog începută, ca un artist, mă rog, eu cu ghilimele de rigoare am să zic acest lucru, și-a permis să facă o infracțiune pe scenă. De ce nu i s-au implicat și acestuia măsurile de verificare în intrarea acelui spațiu, autoritățile trebuie să răspundă, e firească reacția pe care au avut-o, mai departe, însă, nu știu dacă nu rămâne doar un titlu de presă la noi sau internațional. Lucrurile sunt mult mai grave, pentru că dacă nu intervenim la nivel de educație, la școală, în cazul ăsta, se pare că până au o reacție părinții, deja e prea târziu. Deci la nivel de școală, autoritățile trebuie să înțeleagă că este nevoie de această informare continuă, prezentate riscurile mari și cu privire la consumul de substanțe interzise, și cu privire la faptul că copiii sunt foarte expuși în mediul fizic și online la infracțiuni.

Trebuie doar să le prezinți lor și partea pozitivă, și negativă a acestor mijloace de accesare, tot ce folosesc ei, pentru că lucrul ăsta nu se întâmplă acasă și atunci trebuie să suplinești undeva această formă de educare. Altfel, iată, vin încântați de un spectacol, primesc un cadou această vacanță de două-trei zile, la mare. de la părinți.

Toată lumea crede că e ceva pozitiv în tot procesul ăsta și când colo, uitați la ce grozăvie ne uităm, iar legislația, că vorbeai de Parlament, sunt, într-adevăr, și mamă, și avocat, iată și parlamentar aum, s-a tot agravat, adică tot s-a înăsprit.

Dacă am 3 polițiști în loc de 100, să nu spun câți ar fi trebuit, degeaba, pe mine, mamă acasă, nu mă protejează nimeni, că știu legea sau că o am”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)