Oana Țoiu: PSD este confortabil cu orice alt candidat la prezidențiale în afara Elenei Lasconi. Ceilalți sunt fie foști PSDiști, fie ușor de învins în turul 2

Publicat: 06 09. 2024, 14:37
Sursa foto: Facebook / Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu a vorbit despre următoarele alegeri, vineri, într-o postare pe Facebook, și susține că „PSD este confortabil cu orice alt candidat la prezidențiale în afara Elenei Lasconi”, întrucât „ceilalți sunt fie foști PSDiști, fie ușor de învins în turul 2”.

Oana Țoiu (USR), despre alegerile prezidențiale: Le este teamă de Elena Lasconi

Deputata USR spune că pe Elena Lasconi „nu au cu ce să o dirijeze”.

„Adevărul este ca PSD este confortabil cu orice alt candidat la prezidențiale în afara Elenei Lasconi. Ceilalți sunt fie foști PSDiști, fie ușor de învins în turul 2. De Elena le este teamă pentru ca nu au cu ce să o dirijeze, nu au cum să stea relaxați în fața scenariului în care sistemul pierde puterea în fața ei, în fața noastră”, a declarat Oana Țoiu.

„Așa că am intrat, cu mai puțin de 100 de zile până la vot, în etapa atacurilor croșetate cu articole plătite. Atacuri bazate nu pe greșeli ci pe simpla idee de a inocula incertitudine. “Măi, dacă sunt sesizări trebuie să fie și probleme”. În episodul de acum un cetățean a depus o sesizare pe un proiect european și unele articole titrează ca Parchetul European cercetează deși nu există nici o informație legată de asta. Dar să cerceteze, să vină europenii, americanii, cetățenii”, a continuat deputata USR.

Oana Țoiu: Primăria Câmpulung a avut două-trei controale pe zi de la toate instituțiile din România

Oana Țoiu spune că Elena Lasconi „știe fiecare colț al orașului” pe care îl administrează.

„Știu din discuțiile mele cu Elena că povestește cu lumina în ochi despre un viitor bun acasă pentru oameni, că știe fiecare colț al orașului, fiecare dorință a oamenilor pentru care au găsit o soluție, un plan de investiții, tot ce ține de primăria ei, nu doar ce este nevoie pentru oamenii care i-au dat încrederea ci și cum să construiască lucrurile acelea. Pentru un candidat la prezidențiale sunt legitime întrebările, mereu vor fi, este însă de datoria jurnaliștilor onești să verifice informațiile și să prezinte contextul”, a continuat Oana Țoiu.

„Primăria Câmpulung a avut două-trei controale pe zi de la toate instituțiile din România. Nu au găsit nimic în neregulă deși probabil, la cum știm în județ controlul politic, poate chiar li se ceruse să găsească dar n-aveau ce. Era musai nevoie să verifice de sute de ori tocmai primăriile cu performanță pentru ca ele deranjează, dacă cresc pretențiile tuturor de la primarii lor ? Elena și echipa noastră de acolo au adus fonduri europene cât bugetul orașului pe 40 de ani, comunitatea aceasta se dezvoltă. Performanța asta poate fi dusă în toată țara. Fiți fără grijă, nu renunțăm”, a mai declarat deputata USR.