Oana Țoiu, după decizia Curții pe cumulul pensie-salariu: Mă întrebau colegii dacă judecătorii CCR nu trebuiau să se recuze pentru că ei înșiși, o bună parte, au și pensie specială, și salariu (VIDEO)

Publicat: 05 10. 2023, 18:58
Foto: Facebook / Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu a comentat decizia Curții Constituționale pe legea privind cumulul pensie-salariu, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu, și a povestit că o întrebau colegii de dimineață „dacă judecătorii CCR nu trebuiau să se recuze pentru că era un conflict de interese, pentru că ei înșiși, o bună parte, au și pensie specială, și salariu”.

Oana Țoiu (USR), pe B1 TV, despre legea privind cumulul pensiei cu salariul

„Mi-au scris mai mulți colegi de dimineață să mă întrebe dacă judecătorii CCR nu trebuiau să se recuze pentru că era un conflict de interese, pentru că ei înșiși, o bună parte, au și pensie specială, și salariu. Realitatea este că exista o soluție constituțională pentru asta, noi am transmis-o și către Raluca Turcan, și către PSD, în comisiile din Parlament, și anume interzicerea cumulului pensiilor speciale cu salariul la stat ca să evităm cazuri în care, știm din ministere, persoane care se pensionează la 40 de ani și a doua zi revin la același birou, doar încasând aceste sume în paralel”, a spus Oana Țoiu.

„Aici e important de spus că există o excepție la asta, și anume că sunt nu un număr mic de militari care au fost disponibilizați în momentul în care România a trebuit să își reformeze Armata, odată cu intrarea în NATO, și statul român atunci, decât să fie cinstit și să le zică, sunteți disponibilizați și acesta e ajutorul pe care îl primiți, i-a făcut pe toți forțat pensionari mult mai devreme, dar acolo n-a fost opțiunea lor și aceea e o excepție pentru care am și depus amendamente”, a continuat deputata USR.

„De ce USR nu a votat această lege la Camera Deputaților este că și-au băgat la 9 dimineața un șir de excepții la care oricum nu li se interzicea nimic. Deci la îngrijitoarea de la grădiniță, care voia să completeze o pensie mică cu un salariu mic, în viziunea domnului Ciolacu, trebuia să nu mai ia, domne`, și una, și alta, dar au introdus o serie de excepții la exact aceleași locuri despre care vorbim când vorbim de privilegii, ANRE, ASF, ANCOM. Eh, acolo nu era nicio problemă să cumulezi salariu de 23.000 de euro – e plafonat acum salariul în noua ordonanță, cu austeritatea – cu pensia specială. Deci înainte de decizia CCR au împărțit din nou poporul român în oameni cărora li se aplică taxe, reguli și nedreptăți, și specialii care se păzesc între ei”, a mai declarat Oana Țoiu.