Oana Țoiu, despre comasarea alegerilor: „E nevoia oamenilor din PNL de a se proteja de interacțiunea cu cetățenii” (VIDEO)

Publicat: 16 01. 2024, 18:54
Actualizat: 16 01. 2024, 19:02
Foto: Facebook / Oana Țoiu

Deputata USR Oana Țoiu a criticat marți seara, în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, insistența PNL ca alegerile să fie comasate. Aceasta a precizat că în acest fel liberalii dau de înțeles că le este teamă să interacționeze cu electoratul pe care l-a dezamăgit:

Oana Țoiu, despre comasarea alegerilor

„Înțeleg de ce se feresc să dea ochii cu cetățenii chiar de mai multe ori într-un an. E de altfel și comportamentul domnului Iohannis care din 2019 nu a mai dat niciun interviu. Vedem că și în momentele critice pentru România este absent ca în toate celelalte momente care contează și e nevoia oamenilor din PNL de a se proteja de interacțiunea cu cetățenii care i-au votat ca ulterior, e foarte clar ce a făcut PNL-ul: a venit cu taxe, a adus PSD la guvernare”.

Oana Țoiu a mai precizat că organizarea tuturor alegerilor va costa mai puțin decât banii care ar fi trebuit să intre deja în țară prin PNRR:

„Aș vrea să aduc și câteva cifre pentru că și nouă de la USR, și tuturor ne pasă de banii publici.  Costul total al alegerilor, ale tuturor rundelor de alegeri, organizarea lor în secțiile de votare, este mai mic decât cei 5,5 miliarde de euro care trebuiau să intre din PNRR anul acesta în România.

Nu a intrat un euro pentru că acest Guvern a întârziat cu cererea de plată numărul 3. Vă mai aduceți aminte pe domnul Ciolacu: depunea în martie, apoi depunea în vară, apoi în toamnă, apoi de Crăciun. Noi trebuia să fim la a cincea cerere”.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției și vicepreședinte PNL, a avut, marți, o nouă pledoarie pentru comasarea alegerilor. Liberalii invocă încă de anul trecut această posibilitate, în contextul în care anul acesta au loc toate cele patru tipuri de alegeri. Din PSD, semnalele sunt mixte, iar USR s-a pronunțat clar împotrivă.

Alina Gorghiu, încă un mesaj pentru comasarea alegerilor

„Eu, ca argeşeancă, ca om care a văzut foarte multe campanii în politica românească din 2001 încoace, vă spun că n-avem voie noi, cei din coaliţia aflată la guvernare în momentul acesta, să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024. Şi aşa cred că trebuie să fim corecţi cu cetăţenii şi să le spunem că avem priorităţi care pot fi puse într-o anumită umbră dacă ne vom concentra prea mult pe atâtea campanii electorale şi pe atâtea alegeri”, a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.