Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că sunt în defășurare lucrări pentru o nouă stație de tramvai, în Pasajul Piața Victoriei. Edilul spune că obiectivul lucrării ar urma să crească mobilitate bucureștenilor, prin diverse mijloace de transport public. Săptămâna trecută, primarul general al municipiului București a discutat și despre bugetul instituției.
„Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piața Victoriei, nu la câteva sute de metri distanță, iar stația va fi în cele din urmă conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2. Obiectivul nostru e să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a crește mobilitatea bucureștenilor”, a scris edilul pe contul său de Facebook.
Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe…
Publicată de Nicușor Dan peLuni, 25 ianuarie 2021
În urmă cu câteva săptămâni, edilulu menționa o serie de planuri pentru combaterea poluării din Capitală. Nicușor Dan a explicat pentru B1 TV că printre proiectele privind poluarea de la nivelul municipiului București se numără un studiu privind calitate aerului, extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului, dar și colaborarea cu Poliția Locală pentru identificarea anumitor surse de poluare din Capitală.
„O să avem o mare dezbatere publică în cursul lunii februarie, deci dincolo de problemele curente, financiare, cele mai mari trei provocări pentru mandatul asta sunt locurile de parcare, termoficarea și deșeurile.
În ceea ce privește politica de deșeuri, suntem în situația în care nu s-a făcut nimic în ultimii ani, avem trei mari gropi de gunoi, din care una e închisă, una e aproape și nici cea de-a treia „nu se simte prea bine”. Atunci, avem niște bani, peste 200 de milioane de euro, pe care putem să îi absorbim în mecanismul 2014 – 2020, ceea ce înseamnă până în 2023, proiectul care s-a depus conținea incineratorul.
O să avem o mare dezbatere pe acest subiect, în cursul lunii februarie, să vedem care este soluția pe care o să mergem. Dacă nu o să avem incineratorul sper să putem să folosim banii care ne sunt deja alocați cel puțin pentru fazele anterioare, adică pentru colectare selectivă și toate mecanismele de procesare, ca cantitatea care merge undeva, fie la groapă fie la incineratorul, fie la alta formă de ditrugere să fie cât mai mică”, a povestit edilul la mijlocul acestei luni.