O rețea de falsificatori de bani, destructurată de procurorii DIICOT (VIDEO)

Publicat: 29 04. 2012, 20:53

Detalii incredibile despre fabrica de bani a unui falsificator român au fost făcute publice de procurorii DIICOT. Gruparea condusă de Mircea Botă a reușit sa fabrice și să pună în circulație milioane de lei. Piesa de rezistență a grupării era bancnota de 10 lei, extrem de ușor de plasat, pe care au reușit să o reproducă aproape perfect.

Liderul grupării a reuşit să falsifice bancnote de 10 lei, emise în 2008, cu ajutorul a doi complici care lucrau ca tipografi. Procurorii DIICOT au explicat că acesta a ales o bancnotă de valoare mică fiindcă verificarea banilor era superficială.

Ali: Mâine seară ne apucăm la euro.
Mircea Botă: Da. Avem probleme cu cerneala.
Englezu: Mai se lipeşte. 240 de milioane au fost data trecută.
M.B.: Nu au fost 240.
Englezu: Aici sunt 260 de milioane.
M.B: 240 sunt.
Englezu: Păi pune, mă, şi numără. Băi, din 800 de milioane, să rămână 240.

Mircea Botă a tipărit milioane de lei, dar avea nevoie de oameni care să pună în circulaţie banii. Astfel a intrat pe fir un investigator DIICOT care a lucrat sub acoperire şi a reuşit să monteze o cameră care a înregistrat tot ce se întâmpla în tiprografia clandestină. În interceptări, şeful grupării se lăuda că falsifica documente pentru interlopii ruşi.

Mircea Botă: Eu sâmbătă am banii ăştia.
Ali: Mircea, vorbim noi.
M.B.: Cu Alex am vorbit. El pleacă lunea viitoare în Ungaria, Igor, rusul, mă aşteaptă în Cehia pentru documente, îmi dă 1.500 de euro… pe un act, băi, fac documentele cum sunt la poliţie, frate, 100 % , înţelegi? Ţi-o trimit la control şi nu se vede nimic. Nu ai ce să îi faci. E cu ultraviolete cu tot. Fac bani. Ruşii sunt duşi acolo şi au sărit din termenul de graţie. Şi poliţia cum îl prinde, cum îl trimite în ţară la el, şi acum, a zis rusul, ia fotografiile, vorbeşte cu oamenii şi du-te în România şi fă-mi actele…
Ali: Are oameni acolo, sau îi dăm noi oameni de aici…
M.B.: Are oameni, păi, ruşii sunt acolo deja şi m-ai supărat că nu mi-ai răspuns la telefon.

Procurorii DIICOT au decis trimiterea în judecată a lui Mircea Botă pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificare şi punere în circulaţie de monedă falsificată.

Falsificatori de bani, prinși de procurorii DIICOT

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_18528').select();" id="embed_text_18528" />