O familie care a lucrat 14 ani în Spania a rămas fără 10.000 de euro depuşi la o bancă din Piteşti

Publicat: 31 08. 2012, 22:21
Foto: econtext.ro

Familia Moise, originară din Pitești, care a lucrat 14 ani în Spania a depus 10.000 de euro într-un cont la o bancă din acest oraș. Vineri, membrii familiei au constatat că banii au dispărut, așa că au depus o reclamație la poliție, dar și la instituția bancară.

Vinovată de dispariția banilor se face o fostă angajată a băncii ploieștene, relatează Mediafax. Aceasta a retras banii din cont în decembrie 2011, folosindu-se de o semnătură falsă pentru a goli contul, susțin membrii familiei Moise.

„Noi am venit în august în tară, dar nu am verificat contul, aşa cum am făcut-o anul trecut, având încredere că banii sunt la locul lor. Astăzi (n.r. -vineri) am avut nevoie de cash şi am mers la bancă, numai că în cont nu mai era niciun leu, după ce acesta fusese golit. Noi aveam banii de şapte ani acolo, erau pe numele meu, dar e clar că a venit altcineva şi i-a scos. Erau 10.000 de euro, am rămas uimită, banii au fost scoşi într-o zi, în două retrageri, la interval de o jumătate de oră una de cealaltă. Noi nici nu am fost în ţară în perioada aceea. Pe foaie e numele meu, dar e altă semnătură, practic nici nu s-a obosit să-mi falsifice semnătura. Cineva a retras banii, probabil o angajată a băncii, care între timp şi-a dat demisia sau a fost dată afară, nu ştiu, a plecat din bancă în ianuarie anul acesta”, a declarat Elena Moise.

Vasile Moise a afirmat și el că nu dorește decât să îi fie dați înapoi banii, pe care i-a câștigat prin muncă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au început o anchetă în acest caz. Probabil aceasta nu va dura foarte mult, deoarece și reprezentanții băncii confirmă că frauda a fost comisă de fosta angajată. Banii, împreună că dobânda aferentă, au fost deja trimiși în contul familiei Moise.