Nume cu greutate din PNL, în afara noului Parlament: Teodor Atanasiu nu a reușit să obțină un mandat de senator

Publicat: 14 12. 2016, 12:22

Dezastru total pentru PNL la alegerile de duminică. Din cauza scorurilor foarte proaste obţinute de liberali la nivel de județe, nume importante rămân în afara noului Parlament. Ultimul greu al PNL care nu prinde Senatul este Teodor Atanasiu, potrivit Știripesurse.ro. Cu toate acestea, Atanasiu a fost propus într-o funcţie cheie în partid: cea de secretar general. Nu a prins însă nici trenul ăsta.

Teodor Atanasiu a candidat la Buzău, acolo unde liberalii au obținut doar 11%, cel mai slab scor din țară al unei organizații PNL. Astfel, la redistribuire, mandatul de senator rămas liber la judeţ merge către PMP.

Cu toate acestea, la Biroul Politic Naţional al liberalilor, Atanasiu a fost propus să preia funcția de secretar general interimar al partidului. Astfel, liderii liberali cu rezultate bune în teritoriu s-au revoltat, susținând că nu este posibil ca omul cu cel mai prost rezultat din țară să primească o asemenea funcţie.

După un scandal monstru în interiorul ședinței, Atanasiu a fost retras, iar în locul său a fost ales secretar general interimar Marian Petrache, liderul PNL Ilfov.