Noul Sandero, cea mai sigură mașină Dacia în urma testelor de siguranță Euro NCAP (VIDEO)

Publicat: 29 05. 2013, 12:43

A doua generație Dacia Sandero a obținut cel mai bun rezultat în materie de siguranță înregistrat de un automobil Dacia, obținând 4 din 5 stele la testele Euro NCAP.

Potrivit Euro NCAP, noul Sandero oferă o protecție sporită la impactul frontal, în timp ce la impactul lateral cu un stâlp a fost depistată o presiunea prea mare asupra pieptului ocupanților și deci, o protecție slabă.

Și protecția copiilor este bună, spune Euro NCAP, însă sistemul de decuplare al airbag-ului din dreapta nu a fost punctat pentru starea sa (pornit/oprit) nu este clar marcată și foarte vizibilă.

În cazul montării unui scaun pentru copil pe locul din dreapta-față, airbag-ul de pe acea parte trebuie dezactivat, pentru a nu răni copilul, notează 0-100.

Per total, Sandero asigură o protecție de 80% pentru pasagerii adulți, 79% pentru copii, 57% pentru pietoni, în timp ce sistemele electronice de asistență pentru securitate au obținut un punctaj de 55%.

În cadrul acelorași teste, modelele Renault Captur și Chevrolet Trax au obținut 5 din 5 stele posibile, iar Nissan Evalia s-a ales cu un scor de 3 stele din 5.

Dacia Sandero, 4 din 5 stele la teste Euro NCAP

Embed: