Noul primar de la Deva, acuzat că și-a trimis șoferul să dea examen în locul lui. Tema examinării: corupția și combaterea acesteia

Noul primar de la Deva, acuzat că și-a trimis șoferul să dea examen în locul lui. Tema examinării: corupția și combaterea acesteia

Proaspăt ales în funcția de primar al municipiului Deva, Florin Oancea (PNL) a fost luat imediat în vizor de presă, care, în urma unei postări pe contul său de Facebook a europarlamentarului Cristian Preda, repune pe tapet un scandal de substituire de persoană, în care noul edil a fost implicat în anul 2006.

În anul cu pricina, Oancea ocupa fotoliul de viceprimar și era înscris la un masterat în administrația publică la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, centrul Deva, informează jurnalul.ro.

La acea vreme, Ion Pitulescu, directorul Centrului Deva al Universității și fost șef al Poliției Române declara că va sesiza Parchetul, fiindcă Oancea a instigat la fals privind identitatea: „În data de 3 februarie, Florin Oancea a profitat de faptul că la examen s-au prezentat mulți studenți și l-a trimis în locul său pe șoferul său de la Primăria Deva, Ioan Ogorean. Am primit informații că Oancea a trimis pe alticeva la examen în locul său (…) Bănuielile ni s-au confirmat. Lucrarea respectivă era scrisă de o altă persoană” a declarat Pitulescu pentru sursa citată. După constatarea falsului, Oancea a fost amendat cu 1.000 de lei și exmatriculat.

Culmea absurdului: tema examenului cu bucluc era corupția și modalitățile de combatere a acesteia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`