Noua conducere a Senatului a fost aleasă după două ore de certuri între putere și opoziție

Publicat: 02 02. 2015, 20:06

Noul Birou Permanent al Senatului a fost ales luni după aproape două ore de certuri între PSD și PNL privind modul în care se calculează ponderea parlamentarii. Liberalii au solicitat o funcție în plus în conducerea Senatului, iar social-democrații împotrivindu-se.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunțat eșecul negocierilor și improbabilitatea unei înțelegeri între liderii grupurilor, solicitând un vot al plenului Senatului care să decidă ca alegerea noului BPN să aibă loc luni.

Liderul senatorilor PNL a declarat că în Regulamentul Senatului se precizează faptul că se poate ajunge la un vot al plenului abia după 3 zile în care nu se ajunge la un consens al liderilor.

Un alt subiect de dispută a fost includerea sanu nu a președintelui Senatului în calculul ponderii parlamentare care trebuie să se regăsească în Biroul Permanent.
În timp ce Sârbu a afirmat că trebuie să facă abstracție de funcția deținută de Tăriceanu, liberalii au afirmat că funcția face parte din BP și că grupul PC nu ar trebui să mai primească o altă funcție.

„Numarul de reprezentanți în Biroul Permanent al fiecărui grup parlamentar, în care se include și președintele Senatului, trebuie să respecte ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup față de numărul total de senatori”, se arata in prevederea din Regulamentul Senatului asupra cărora PSD si PNL și-au disputat numarul de funcții din conducerea acestei camere.