Noi proteste la Oltchim: Peste 700 de angajați cer plata salariilor restante și îl convoacă pe premierul Ponta la Râmnicu Vâlcea

Noi proteste la Oltchim: Peste 700 de angajați cer plata salariilor restante și îl convoacă pe premierul Ponta la Râmnicu Vâlcea

UPDATE 10:27 ”Angajații sunt nemulțumiți pentru că nu s-au plătit salariile restante pe lunile septembrie și octombrie și pentru că nu s-au pornit instalațiile la nivelul de 65% din capacitate. Nemulțumirea vine datorită faptului că, pe 10 octombrie, am încheiat un protocol cu Ministerul Economiei, iar reprezentanții acestuia s-au angajat ca până pe 15 noiembrie să plătească salariile restante și de aici încolo să intrăm în normalitate. S-au angajat și ca până pe 10 noiembrie să pornească instalațiile în procent de 65% la Râmnicu Vâlcea. Conducerea societății nu poate să ne dea un răspuns concret datorită faptului că lipsește acel capital de lucru despre care s-a vorbit încă de pe 19 iunie, acel minim de 40 de milioane de euro, a explicat liderul de sindicat Mihai Diculoiu.

Acesta a explicat că angajații cer venirea premierului la combinat.

Lider sindicat Oltchim: Nu s-au plătit salariile, nu s-au pornit instalațiile

Embed:

UPDATE 10:14 Potrivit liderului Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Economiei nu a alocat 40 de milioane de euro pentru capitalul de lucru şi pentru restanţele salariale pentru lunile septembrie şi octombrie, scrie Mediafax

UPDATE 10:02 Numărul protestatarilor a ajuns la 700 de oameni, sosind la Oltchim și angajații de la Pitești. Se așteaptă ca numărul acestora să ajungă la 1.000 de persoane.

Noi proteste au loc, marți, la combinatul Oltchim, peste 300 de angajați fiind adunați în fața clădirii administrative pentru a-și cere salariile restante.

Mai mult, cinci angajați au decis să intre în greva foamei încă de luni seara.

Aceștia au primit promisiunea că vor încasa miercuri avansul pe luna septembrie, însă suma nu li se pare suficientă dat fiind că angajații au de încasat salariile pe luna septembrie și octombrie.

Printre cererile protestatarilor se numără și venirea premierului Victor Ponta la discuții, la Râmnicu Vâlcea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie