Nicușor Dan vrea organizarea referendumurilor pentru București în același timp cu alegerile parlamentare sau cu alegerile prezidențiale

Nicușor Dan vrea organizarea referendumurilor pentru București în același timp cu alegerile parlamentare sau cu alegerile prezidențiale
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat în cadrul emisiunii Pe Bune, cu Răzvan Zamfir, că își dorește ca referendumurile pentru București, anunțate în seara victoriei sale la alegerile locale, să fie organizate simultan cu fie alegerile parlamentare, fie cu turul 1 sau turul 2 al prezidențialelor:

„Din punct de vedere procedural ele trebuie să fie propuse de primar și trebuie votate de Consiliu. Intenția mea este ca aceste referendumuri să fie fie pe 24 noiembrie, fie pe 1 decembrie, fie pe 8 decembrie, adică simultan cu alegerile, tocmai ca să nu chemăm oamenii în plus. Dar pentru asta eu nu am puterea prin lege să convoc aceste referendumuri, eu pot să propun Consiliului și Consiliul cel puțin cu 20 de zile înainte trebuie să fie de acord ca să declanșeze aceste referendumuri”.

Întrebat dacă se bazează pe actualul Consiliu sau pe Consiliul viitor, rezultat din votul de pe 9 iunie, pentru referendumuri, Nicușor Dan a răspuns:

„În actualul consiliu noi am avut o majoritate formată din USR, PMP și PNL. PNL are doi primari de sector deci e o discuție aici. În consiliul viitor sunt deja în loc de 4 partide sunt 8 și majoritatea va fi formată din 5 sau 6. O să vedem”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)