Nicuşor Dan: Sunt un pic îngrijorat. Problema noastră nu e numele premierului, ci faptul că partidele de dreapta încă nu s-au coalizat

Nicuşor Dan: Sunt un pic îngrijorat. Problema noastră nu e numele premierului, ci faptul că partidele de dreapta încă nu s-au coalizat
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicuşor Dan / Facebook

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că e „un pic îngrijorat” că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional, astfel încât să poată asigura guvernarea după alegerile parlamentare din 1 Decembrie. Dan a insistat că partidele de dreapta „trebuie să tragă în aceeaşi direcţie” deoarece miza o reprezintă guvernarea în următorii patru ani.

Nicuşor Dan: În alianța cu PSD, PNL-ul e ignorat

„Eu sunt un pic îngrijorat. Fără să vorbesc aici de calitatea mea de primar – pur şi simplu de cetăţean care doreşte pentru sine, pentru familia lui, binele acestei ţări – sunt îngrijorat că Dreapta nu se coalizează la nivel naţional. În primul rând, teza mea este că guvernările de dreapta, aşa cum au fost ele după Revoluţie, au fost mai bune decât guvernările de stânga. (…)

Avem o alianţă PSD-PNL, de aproape trei ani. Am văzut perioada în care ea a fost condusă de PNL; când am văzut un echilibru. Şi vedem acum această alianţă condusă de PSD, în care vedem că PNL-ul este ignorat. În condiţiile în care această stare de fapt se va perpetua şi dacă vom avea un preşedinte de stânga, practic, partidele de dreapta care vor intra la guvernare nu vor conta. Acesta cred eu că este riscul pentru România”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24, potrivit Agerpres.

Dan: Problema nu e numele premierului, ci faptul că partidele de dreapta nu s-au înțeles până acum

Primarul general a mai susținut că, potrivit calendarului electoral, alianţele se depun la Biroul Electoral până pe 10 septembrie. PNL, USR, Forţa Dreptei, REPER, PMP sau Alianţa Independenţilor, dar şi alte partide mici locale ar trebui să propună un proiect pentru o guvernare comună, consideră el.

„Înainte de a vorbi de primul ministru, trebuie să vorbim de majoritatea din Parlament care susţine un guvern condus de acel prim-ministru. Aici suntem noi, de fapt. Şi problema noastră nu este numele primului ministru, ci dacă toate aceste partide, împreună, reuşesc să ajungă să dea în Parlament o majoritate. Şi aşa cum stau lucrurile azi, nu prea pare”, a mai declarat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`