Nicușor Dan susține că site-ul București Umilit, care a fost anunțat acum două săptămâni și unde bucureștenii pot semnala problemele pe care le întâmpină în Capitală, a strâns 26.000 de sesizări pe care o să le ducă la registratură la Primăria Capitalei. „Parcă auzeam de la Primăria Capitalei că s-a digitalizat totul”, a spus candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS, adăugând că „e o coadă de mai mult de 10 persoane în momentul ăsta, care iese până în stradă”.
„După cum știți, acum două săptămâni am anunțat site-ul București Umilit, în care am invitat cetățenii, bucureștenii să semnaleze problemele pe care le au în București. S-au strâns 26.000 de sesizări, pe care le aveți în bibliorafturi în aceste cutii, cu care o să ne ducem la registratura Primăriei Capitalei. Apropo de registratură, am trecut pe acolo și… parcă auzeam de la Primăria Capitalei că s-a digitalizat totul. E o coadă de mai mult de 10 persoane în momentul ăsta, care iese până în stradă”, a afirmat Nicușor Dan, luni.
El a subliniat că, deși știa că „orașul ăsta are probleme mari”, nu se aștepta ca în numai două săptămâni să fie așa de multe sesizări.
„De 15 ani mă ocup de problemele bucureștenilor și știam că orașul ăsta are probleme mari, dar nu mă așteptam ca în două săptămâni să fie așa de multe. Pentru că e o diferență mare între ce este în București și problemele cu care oamenii se confruntă și o realitate vândută pe banii noștri, pe zeci de milioane pe publicitate despre cum își închipuie primarul nostru din Voluntari că este viața bucureștenilor. Deci, o să mergem după această conferință de presă și o să le depunem la registratură. Este o oglindă pe care o punem în fața acestei administrații PSD și sunt probleme de care ne vom ocupa imediat după ce vom ajunge acolo”, a mai spus Nicușor Dan.
Potrivit candidatului la Primăria Capitalei, cele mai frecvente tipuri de probleme sunt:poluarea – 2.200, gropi de gunoi – 2.600, gropi în șosea – 3.100, lipsă apă caldă – 2.000 de persoane, transportul în comun – 2.000 de persoane, trafic – 3.100 de persoane, lipsă locuri de parcare – 2.300 de persoane, parcuri și spații verzi – 2.400 de persoane, chestiuni care țin de urbanism – 900 de persoane.
„O să vă citesc trei mesaje pe care le am de la cetățeni:
De la parcul Drumul Taberei și până la Râul Doamnei, întregul trotuar este plin de mașini din simplul fapt că nu există locuri de parcare. Este foarte neplăcut ca pieton să stai să te ferești de mașini care intră și pleacă de pe trotuar. Este neapărată nevoie de o parcare subterană sau orice fel de formă de parcare, nu pe trotuar. Ne scrie un bucureștean.
Lipsă apă caldă. După 5 luni de lipsă parțială sau totală, apa caldă de azi e aproape inutilizabilă. Dacă o lași să curgă 20 de minute, risipă și dacă ai contoare, bani pierduți. Asta spune un alt bucureștean.
Alt bucureștean ne zice: aici este în fiecare zi murdar, coji de semințe, sticle de plastic, doze de peturi. Amenajarea spațiului verde nu a fost încă finalizată.
Ăsta a fost subiectul despre București Umilit. O să mergem la registratură”, a mai spus Nicușor Dan.
Cu această ocazie, candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUSsusține că „o personalitate mondială a transportului public” va veni în echipa de experți alături de care va lucra la Primăria Capitalei dacă se impune la alegerile locale din 27 septembrie.
„Sunt fericit să vă anunț că în echipa de experți cu care vom lucra la Primăria Capitalei după 27 septembrie o să vină o personalitate mondială a transportului public, domnul Michael Horodniceanu, de origine română, a studiat la Liceul Caragiale. A emigrat în Statele Unite, a condus transportul public din New York în anii 80 și transportul public din zona metropolitană a New Yorkului, în anii 2000, în total 30 de ani dedicați acestei activități. Este în paralel profesor la New York University. A acceptat să fie consilierul primarului general pentru chestiuni de trafic.
Vreau să fac o remarcă, cine este analogul domnului Horodniceanu în echipa primarului PSD Firea, domnul Marius Coajă, al cărui CV nu l-a văzut nimeni, niciodată, pentru că primarul a refuzat să-l facă public. Ceea ce știm este că a fost condamnat penal pentru furt. Asta este diferența între actuala administrație și administrația pe care o propunem bucureștenilor după 27 septembrie. Am spus deja, aceste alegeri sunt despre Firea la Primărie sau Firea la pușcărie. Și o să fac tot ce ține de mine și ca bucureștenii să aibă un trafic corect, poluare redusă, apă caldă și căldură, dar și pentru ca această caracatiță de care sunt responsabile toate problemele pe care le-am semnalat să plece din administrația publică din București, acolo unde îi este locul”, a mai adăugat Nicușor Dan.