Nicușor Dan și-a depus candidatura pentru Primăria Generală: Putem face din București un centrul regional în tehnologie și centrul cultural și economic al sud-estului Europei (VIDEO)

Publicat: 16 08. 2020, 18:57
Foto; Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan și-a depus candidatura pentru Primăria Generală a Capitale. El a ținut să mulțumescă USR-PLUS și PNL pentru că au înțeles mesajul bucureștenilor, care își doresc să scape de administrația PSD. Despre campania sa, Nicușor Dan a precizat că este una a oamenilor de bun simț ce își doresc un oraș în care administrația să lucreze pentru ei. O campanie a tinerelor familii care vor creșe și grădinițe pentru copiii lor, o campanie a persoanelor în vârstă care vor spații de recreere, o campanie a oamenilor de afaceri care nu mai vor să fie faultați de Primărie și o campanie a persoanelor cu handicap, care-și doresc un oraș accesibil. Dan a enumerat apoi o parte din eșecurile Administrației Firea și a prezentat, pe scurt, câteva dintre soluțiile cu care vine în fața bucureștenilor.

Nicușor Dan: Campania mea e campania oamenilor care vor o administrație de bun simț

„Campania asta e, de fapt, campania miilor de bucureșteni care vor ca administrația să fie una de bun simț, o administrație care lucrează pentru ei și nu vor ca administrația să fie una care minte și care-și bate joc de banii pe care ei i-au muncit. E o campanie pentru mamele care vor să aibă loc cu căruciorul pe stradă și ca dacă semnalează o defecțiune la un loc de joacă, ea să fie reparată, e o campanie pentru familiile tinere care vor garanția că găsesc un loc la creșă sau la grădiniță, e o campanie pentru persoanele în vârstă care au nevoie de un centru de cartier, în care să se întâlnească cu alte persoane și să vadă un spectacol de film sau de teatru, e o campanie pentru persoanele cu handicap, care au nevoie doar ca Primăria să le dea un oraș accesibil pentru ca ei să aibă un loc de muncă, e o campanie pentru oamenii de afaceri care spun acum că vor ca Primăria să nu-i încurce și care spun că le e rușine să-și invite omologii, partenerii lor de afaceri, pentru că orașul ăsta nu arată bine”, a declarat Nicușor Dan.

Dan a ținut să le mulțumească bucureștenilor care au semnat pentru candidatura sa și voluntarilor din PNL și USR/PLUS, care au stat în stradă pentru a le strânge, oamenilor care au donat și personalităților care și-au exprimat susținerea.

A mulțumit, de asemenea, și PNL și USR-PLUS, care au înțeles mesajul bucureștenilor, anume că „ne-am săturat de administrația PSD, uniți-vă și scăpați-ne de această administrație. Aceste partide au luat decizii dificile uneori pentru organizațiile lor. Au înțeles scopul lor mai înalt și s-au raliat la ce le-au cerut bucureștenii și vin azi cu o listă comună la Primăria Generală și la Primăriile de sector”.

„Suntem într-o situație paradoxală aici, în București. Avem firme care crează inteligență artificială, avem în București firme lideri mondiali în domeniile lor. Noi creăm un PIB pe cap de locuitor mai mare decât media UE. Noi, bucureștenii, suntem oameni creativi și muncitori și, cu o administrație care să fie de partea noastră și să colaboreze, putem face un oraș de care să fim mândri”, a mai declarat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebările lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea

Nicușor Dan a afirmat apoi că a aflat că și Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru a obține un nou mandat la Primăria Generală. Tocmai de aceea, a avut câteva întrebări pentru ea:

  • Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când tu ai dus orașul ăsta în faliment, când ai cheltuit în patru ani banii pe cinci ani?
  • Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când ai promis 20 de grădinițe și n-ai făcut niciuna?
  • Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când chiar azi 1.000 de blocuri nu au apă caldă. În secolul XXI. Și dacă lucrurile continuă în ritmul actualei administrații. ar dura 400 de ani ca rețeaua de termoficare să fie modernizată.
  • Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când ai promis revoluție în trafic și patru ani n-ai fost în stare să modernizezi o linie de tramvai, n-ai fost în star să cumperi un tramvai, deși aveai fonduri europene pentru asta?
  • Cum poți să vii să ceri un nou mandat, când oamenii tăi au fost în dispozitiv în 10 august?

Soluțiile lui Nicușor Dan pentru București

Nicușor Dan a declarat că problema traficului și a poluării pot fi rezolvate cu bani europeni. Există, de asemenea, resurse și pentru alte domenii, cum ar fi Educația, dar totul e ca banii să fie cheltuiți cu cap, nu cum a făcut actuala administrație PSD.

„Putem rezolva problema traficului și am prezentat deja soluțiile: metroul de suprafață, reabilitarea liniilor de tramvai, semaforizarea inteligență, rețeaua de mari parcări la intrarea în oraș. Putem rezolva problema poluării, trebuie să facem noi spații verzi, nu ca actuala administrație, care chiar acum două zile a prevăzut eliminarea a 25 de hectare de spațiu verde. Putem rezolva problema termoficării. Putem lua bani europeni pentru termoficare, pentru soluții inteligente de transport, pentru înverzirea spațiilor, pentru infrastructura școlară, putem face din București un oraș prietenos cu copiii, un centrul regional în tehnologie și centrul cultural și economic al sud-estului Europei și orașul de care noi să fim mândri și din care copii noștri să nu vrea să plece. Vă mărturisesc că pe această ultimă chestiune am un interes personal”,a explicat Nicușor Dan.

Fotografie cu „interesul personal” la care s-a referit Dan:

Sursă foto: Nicușor Dan / Facebook