Nicuşor Dan: PSD poate fi dislocat total din Bucureşti. Candidaturile comune la sectoare ar garanta o victorie pe linie a Dreptei

Publicat: 17 07. 2020, 17:47

Nicuşor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a subliniat, vineri, cât de important este ca partidele de Dreapta să aibă candidaturi comune și la sectoare. Șansele de reușită pe linie ar fi cu atât mai mari cu cât actualul edil, Gabriela Firea, „e un candidat extrem de vulnerabil”, a mai precizat Dan.

„Pentru alegerile din Bucureşti, unitatea dreptei asigură victoria. Liderii partidelor de dreapta au avut înţelepciunea să creeze un front comun la nivelul Capitalei, acesta fiind cel mai important pas strategic în bătălia pentru schimbare. (…) La sfârşitul unui mandat eşuat, primarul Firea e un candidat extrem de vulnerabil. Viitorul Capitalei n-o preocupă, iar responsabilităţile funcţiei o depăşesc. Are restanţe mari în proiectele pentru Bucureşti, iar ce-a făcut până acum a făcut lent şi prost”, a declarat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Nicușor Dan a mai afirmat că bucureștenii chiar își doresc o schimbare, vor o adevărată metropolă, liberă de risipă și corupție, vor infrastructură, aer curat și preocupare pentru mediu, vor o primărie deschisă, investiții și fonduri europene.

„Alegerile locale reprezintă momentul în care PSD poate fi dislocat total din Bucureşti. Eu sunt convins şi le-am spus şi colegilor: împreună cu candidatura comună la primăria mare, candidaturile comune la sectoare ar garanta o victorie pe linie a dreptei – 7 primării şi 7 consilii în Bucureşti (Primăria Generală şi CGMB plus cele 6 primării şi consilii de sector). E timpul ca Bucureştiul să intre într-o nouă etapă şi să primească o nouă administraţie”, a mai declarat candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

Acesta a mai precizat că Dreapta chiar are șanse de câștig, în condițiile în care „PSD Bucureşti e în derută”.

Anterior, Nicușor Dan declarase, pentru B1 TV, că planul lui și a echipei sale este să facă din Capitală un centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural.

„Viziunea e să facem Bucureștiul un oraș occidental european, ceea ce nu arată acum din punct de vedere al calității vieții, și, din punct de vedere economic, în competiția globală să-l definim ca centru sud-est european, centru regional, pe IT, industrii creative, academic și cultural. Asta e viziunea, că acestea sunt avantajele noastre. Avem 100.000 de oameni în IT, o școală de film foarte apreciată. Avem pe zona creativă mulți oameni care câștigă mari concursuri internaționale. Putem, prin colaborare, să facem din București un astfel de centru”, a explicat Dan.

Acesta a precizat, însă, că sunt probleme apăsătoare ce necesită rezolvare prima dată: „Până atunci, însă, avem de rezolvat niște probleme structurale, cea a traficului, a poluării și termoficării. Ești obligat să începi cu ele, trebuie să ai un fudament. Sunt lucruri care se pot face foarte repede. De exemplu, semaforizarea inteligentă sau managementul traficului. E o chestiune pe care poți să o faci în doi ani – doi ani și jumătate, pentru că trebuie să tragi niște cabluri și să conectezi niște semafoare la niște servere locale. 20- 30 de milioane”.