Nicușor Dan, pe primul loc la alegerile pentru Primăria Capitalei, într-un sondaj online la comanda PSD. Primarul este urmat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja

Publicat: 27 05. 2024, 13:03
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan se clasează pe prima poziție în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 29%, și este urmat de Gabriela Firea, cu 25%, într-un sondaj realizat de compania Epsilon la comanda PSD, potrivit G4Media.ro.

Sondaj online la comanda PSD

Sondajul realizat de Epsilon îl plasează pe Nicușor Dan în fruntea cursei, cu 29%. Primarul în exercițiu este urmat de candidata PSD, Gabriela Firea, cu 25%.

Pe podium este și candidatul PNL, Sebastian Burduja, cu 17%.

Cei trei sunt urmați de Cristian Popescu Piedone (16%), Mihai Enache din partea AUR (4%) și Diana Șoșoacă (4%).

Conform sondajului, dacă Piedone s-ar retrage din cursă, Gabriela Firea ar fi candidata cu cea mai mare intenție de vot, de 35%, în timp ce Nicușor Dan ar avea 31%, iar Sebastian Burduja ar avea 19%.

Dacă s-ar retrage Gabriela Firea, pe primul loc ar fi Nicușor Dan, cu 35%, iar în spatele său ar fi Piedone (26%) și Burduja (22%).

Ce au spus bucureștenii despre activitatea lui Nicușor Dan

O pondere de 63% dintre respondenții cercetării s-au arătat de părere că Bucureștiul s-a îndreptat în ultimii patru ani într-o direcție greșită sau foarte greșită, în timp ce o proporție de 57% sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan.

Epsilon a realizat sondajul în perioada 20-22 mai 2024, prin chestionare online, cu 5.112 bucureșteni ca respondenți. Marja de eroare este de +/- 5%, cu un nivel de încredere de 90%.