Nicușor Dan: „Nu voi candida la alegerile prezidențiale în 2024” / „Ciucă și Ciolacu m-au felicitat și mi-au spus că sunt deschiși pentru dialog” (VIDEO)

Publicat: 11 06. 2024, 10:23
Actualizat: 11 06. 2024, 10:37
Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei a respins într-o intervenție pentru B1 TV că va candida la alegerile prezidențiale din 2024:

Nicușor Dan, despre viitorul său politic

“Nu voi candida la alegerile prezidențiale în 2024. Ce se va întâmpla în viitor o să mai vedem. Dar în 2024, nu”.

Nicușor Dan a mai spus că a fost sunat de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pentru a-l felicita. Aceștia i-ar fi transmis că sunt deschiși pentru dialog:

“Am vorbit cu domnul Ciucă, ieri dimineață, m-a felicitat, am lăsat un dialog deschis pentru o eventuală colaborare viitoare. Domnul Ciolacu m-a sunat, de asemenea, ca să mă felicite. Și domnia sa mi-a spus că ar trebui să vorbim despre viitorul Bucureștiului după ce toate lucrurile se vor lămuri. Mulți politicieni mi-au trimis mesaje de felicitare. Domniile lor m-au sunat, m-au felicitat și mi-au spus că sunt deschiși pentru dialog”.

Cât privește o majoritate în Consiliul General, Nicușor Dan a mai precizat că și-ar dori să coopteze PNL în formarea acestei majorități:

“Decoamdată așteptăm să vedem numărul final de locuri în Consiliul General. Pare că Alianța Dreapta Unită are undeva la 16-17 locuri, din cele 55. REPER-ul pare că o să aibă 3-5 locuri. Împreună fac undeva la 25 de locuri. Eu îmi doresc foarte tare ca PNL-ul să fie parte din această majoritate, vor avea și ei 7-8 locuri. Am avut o colaborare bună cu PNL-USR-PMP în mandatul precedent”.