Nicușor Dan: Mulțumesc celor care m-au susținut după anunțul ANI, am fost foarte emoționat. Încerc să fac ce e mai bine pentru comunitate și mereu acționez cu respect față de cei care mi-au acordat mandatul

Nicușor Dan: Mulțumesc celor care m-au susținut după anunțul ANI, am fost foarte emoționat. Încerc să fac ce e mai bine pentru comunitate și mereu acționez cu respect față de cei care mi-au acordat mandatul
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au exprimat în favoarea sa după ce ANI l-a acuzat de incompatibilitate. Dan a transmis că e conștient de rolul pe care-l are și de așteptările oamenilor de la el și a insistat că de fiecare dată acționează cu respect față de cei care i-au acordat mandatul.

Nicușor Dan, mesaj pentru cei care l-au susținut după anunțul ANI

„Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut public ieri după anunțul ANI. Am fost foarte emoționat să văd aseară (peste zi am fost din ședintă în ședintă) așa de mulți oameni care nu mă cunosc direct și care se exprimă în favoarea mea.

Sunt conștient, de cand am intrat în politică, că nu este despre mine, ci despre dorința multor oameni de dreptate, de bun simț, de respectarea valorilor în administrație. Încerc să fac, în fiecare zi, ce este mai bine pentru comunitate. Uneori reușesc, alteori nu reușesc, însă acționez de fiecare dată cu respect față de cei care mi-au acordat mandatul”, a transmis Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

ANI îl acuză pe Nicușor Dan că a fost în incompatibilitate. Primarul spune că se va adresa instanței

Amintim că, joi, ANI a anunțat că l-a găsit pe Nicușor Dan în incompatibilitate și că are „indicii” că acesta ar fi săvârșit infracțiunile de abuz în serviciu și folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Din acest motiv, Agenția a sesizat Parchetul General.

Primarul a anunțat, la rândul său, că va ataca în instanță raportul ANI și a cerut Agenției „să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”.

ANI acuză că „amenda contravențională aplicată de către o instituție publică persoanei fizice DAN NICUȘOR DANIEL a fost achitată de Primăria Municipiului București”.

În schimb, Dan spune că „Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță”.

De asemenea, ANI l-a acuzat pe Nicușor Dan că a fost în stare de incompatibilitate, căci a ocupat simultan funcțiile de primar general și de director general al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB).

De partea cealaltă, Dan susține că a avut legea de partea sa și indică un articol din Codul Administrativ: „Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit””.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)