Nicușor Dan, întrebat de ce nu susține niciun candidat în turul 1: Vreau să am un parteneriat și o echidistanță cu toate partidele care vor forma majoritatea în Consiliul General (VIDEO)

Publicat: 27 10. 2024, 23:51
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre alegerile prezidențiale, duminică, la Talk B1 cu Gabriela Mihai, și a explicat că evită să își exprime public susținerea pentru vreunul dintre candidații de dreapta din turul 1 pentru că „este vorba de un parteneriat pe care vreau să îl am și o echidistanță pe care vreau să o am cu toate partidele care vor forma majoritatea” în Consiliul General al Municipiului București.

Nicușor Dan, pe B1 TV, despre alegerile prezidențiale

Primarul Capitalei a lăudat programul lui Nicolae Ciucă pentru București, dar a precizat că asta nu înseamnă că îl susține pe el în primul tur la prezidențiale.

„Mai e o lună până atunci, dar, așa cum am spus, având necesitatea acestei majorități în Consiliu, e greu ca eu să ies public să mă pronunț într-un fel sau altul”, a explicat Nicușor Dan.

Întrebat dacă îi este teamă de o eventuală retragere a sprijinului pentru proiecte viitoare în cazul în care se exprimă în favoarea vreunuia dintre candidați, edilul a adăugat: „Nu este doar asta, este vorba de un parteneriat pe care vreau să îl am și o echidistanță pe care vreau să o am cu toate partidele care vor forma majoritatea”.

Nicușor Dan: Îmi doresc un Președinte de dreapta, o majoritate de dreapta în Parlament și un guvern de dreapta

Întrebat unde va merge votul său în cazul în care în turul 2 vor intra Elena Lasconi și Nicolae Ciucă, doi candidați de dreapta, Nicușor Dan a răspuns: „Da, să sperăm că va fi așa. Haideți să ajungem până acolo”.

„Eu ce vreau să spun este că sunt mulțumit că pe acea listă de 20 de solicitări, care țin de relația primăriei cu autoritățile naționale, reprezentanții partidelor de dreapta au fost foarte disponibili și au susținut ceea ce am solicitat eu, deci sunt optimist. Îmi doresc, evident, un Președinte de dreapta, o majoritate de dreapta în Parlament și un guvern de dreapta. Asta depinde acum de alegători”, a mai declarat primarul Capitalei.