Nicușor Dan, întrebat dacă se va înscrie în PNL: „Viața mea profesională e lungă din momentul acesta. Sunt extrem de preocupat de următoarele luni din viața Bucureștiului” / Ce a spus Ludovic Orban

Publicat: 04 10. 2020, 23:09
Foto: gov.ro

Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, a fost întrebat dacă se va înscrie în PNL. În replică, ela explicat că viața lui „profesională e lungă din momentul acesta”, fiind „extrem de preocupat de următoarele luni din viața Bucureștiului”.

Ce a declarat Nicușor Dan, când a fost întrebat dacă se va înscrie în PNL

„O să dau acelaşi răspuns ca domnul premier. Viaţa mea profesională e lungă din momentul acesta. În momentul acesta am mari dificultăţi în a ţine la suprafaţă acest oraş. Sunt extrem de preocupat de următoarele luni din viaţa Bucureştiului şi asta este suficient pentru mine. Reflectez la o intrare în politică. Pentru acest moment este răspunsul pe care vi l-am dat”, a declarat Nicușor Dan, duminică seară, la România TV, potrivit News.ro.

Ce a spus Ludovic Orban

Ludovic Orban a precizat, la aceeași întrebare, că dacă va veni un moment în care să discute despre posibila înscriere în PNL a lui Nicuşor Dan, atunci „o să discut cu mare bucurie”.

„Dacă va veni un moment să discutăm despre acest subiect o să îl discut cu mare bucurie. Acum chestiunea noastră principală e să discutăm despre soluţiile pentru Bucureşti”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a abordat subiectul și în ediția de marți a emisiunii „Dosar de politician”, când Silviu Mănăstire i-a adresat o întrebare referitoare la o eventuală înscriere a lui Nicușor Dan în formațiunea liberală:„Asta este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicușor Dan. Deocamdată, nu discutăm acest subiect. Deocamdată, Nicușor Dan a fost ales cu sprijinul nostru și cu sprijinul celor de la USR-PLUS, dar mai ales prin votul bucureștenilor, care așteaptă”.

Cum s-au descris premierul și primarul general ales al Capitalei

Tot duminică seară, la România TV, premierul și primarul general ales al Capitalei s-au caracterizat reciproc.Întrebat cum l-ar caracteriza pe Nicușor Dan, Ludovic Orban a răspuns: „Un om care iubește Bucureștiul, un om care se pregătește de ani buni să preia guvernarea locală a Bucureștiului, omul care are soluțiile potrivite și, aș spune eu, omul care nimerește într-un context favorabil, pentru că are în mod evident un partener serios în Guvern – iar în ceea ce mă privește pe mine personal, am trecut și prin primărie, știu despre ce e vorba în primărie, noi ne înțelegem foarte repede, fără multe discuții, și împreună găsim soluții pentru București”.

La rândul său, întrebat cum l-ar descrie pe Ludovic Orban, Nicușor Dan a afirmat: „Da, ne cunoaștem de… cred că sunt patru ani, când urma să candidăm pentru aceeași funcție. Am avut și atunci o relație extrem de civilizată. Între timp îl cunosc mai bine. E o persoană care m-a susținut, care a luat o decizie foarte importantă la sfârșit de februarie, când nu era clar cine urma să fie candidatul PNL la Primăria Capitalei. Exista o mare așteptare din partea bucureștenilor ca Dreapta să aibă un candidat unic și gestul pe care l-a făcutLudovic Orbana fost decisiv în momentul acela, foarte repede am fost candidat unic al Dreptei. Dacă gestul acesta nu ar fi avut loc, am fi avut probabil același primar, pentru că a avut 38% în alegeri și partidele de Dreapta împreună n-ar fi reușit să aibă un candidat care să aibă mai mult, alegerile ținându-se într-un singur tur. Ca persoană, e o persoană extrem de serioasă și, pe de altă parte, o persoană care înțelege marile mize. Așa l-aș caracteriza peLudovic Orban”.