Nicușor Dan, încrezător că electoratul PNL va împinge partidul să ia decizia corectă în perspectiva alegerilor: „Mi-e greu să cred că le poți spune acestor oameni ‘e 2024, ne-am răzgândit, votați-o pe Firea!’” (VIDEO)

Nicușor Dan, încrezător că electoratul PNL va împinge partidul să ia decizia corectă în perspectiva alegerilor: „Mi-e greu să cred că le poți spune acestor oameni 'e 2024, ne-am răzgândit, votați-o pe Firea!'” (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că în acest moment are o „relație corectă” cu PNL și e încrezător că electoratul PNL va ajuta partidul să ia decizia cea mai bună în perspectiva alegerilor de anul viitor – aceea de a-l susține pe el, așa încât să nu crească șansele Gabrielei Firea (PSD) de a fi realeasă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, în contextul în care mai multe informații pe surse, dar și afirmații publice ale liderilor politici conturează perspectiva ca PNL să nu-l mai susțină pe Dan la alegerile de anul viitor. Un candidat separat al PNL, deci spargerea blocului de Dreapta, ar crește considerabil șansele Gabrielei Firea, care-și dorește și ea încă un mandat la PMB.

Mai mult, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pus public în vedere PNL-ului că trebuie să decidă cu cine se aliază, deoarece nu i se pare normal ca în Guvern să fie în coaliție cu PSD, iar în teritoriu să aibă alianțe cu USR.

Nicușor Dan, despre relația pe care o are cu PNL

Dan a spus întâi că are o „relație corectă” cu PNL în acest moment și chiar marți, de la ora 10.00, Consiliul General se va reuni, iar majoritatea USR, PMP și PNL va vota „niște chestiuni importante – trenul metropolitan, un împrumut pe care să-l facem ca să ducem bani către investiții, o rectificare”.

„Totul în opinia mea funcționează. Bineînțeles, atunci când sunt mai mulți oameni care trebuie să se pună de acord, mai apare o tensiune, dar eu mă străduiesc, din respect pentru siusținătorii PNL, PMP și ai USR, ca toate asperitățile astea să fie cât mai mici”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Întrebat în ce relații se află în actuala conducere a PNL, mai ales că însuși președintele partidului, Nicolae Ciucă, s-a dezis de sprijinul oferit de liberali la alegerile precedente, iar alți PNL-iști cu greutate în partid au avut și ei ieșiri critice, Nicușor Dan a răspuns: „Suntem în politică, fiecare dintre noi suntem cumva obligați să ne comportăm în funcție de ce doresc oamenii care ne-au dat și de la care sperăm să obținem votul. Eu cred că în București există o majoritate de Dreapta care s-a manifestat foarte puternic în 2019-2020 și a spus ”ne-am săturat de Gabriela Firea, ne-am săturat de PSD”. În această majoritate e un grup important de oameni care susține de multă vreme PNL și eu cred că acești oameni vor împinge PNL către o guvernare care să nu fie o spoială, o chestiune de imagine, ci o chestiune serioasă”.

Nicușor Dan își pune speranțele în electoratul PNL

Chestionat dacă el crede că electoratul PNL va forța partidul ca, la alegerile de anul viitor, să-l susțină tot pe el, așa încât orice altă decizie a PNL să n-o avantajeze pe Firea, Dan a răspuns: „Mie mi-e greu să cred că exact aceeași oameni, oameni raționali, maturi, cam ăsta e electoratul PNL, pragmatic, care au ieșit în 2020 și au spus ”ne-am săturat de Firea și de PSD”… mi-e greu să cred că poți să-i duci pe oamenii ăștia să spui ”e 2024, ne-am răzgândit, votați-o pe Firea!”.

Dan a mai declarat că tot ce a făcut în primele șase luni de mandat a fost să evite falimentul primăriei și că le este recunoscător bucureștenilor pentru că au înțeles faptul că unele decizii și fapte chiar iau timp și presupun un proces de mai lungă durată.

„Foarte important că sunt foarte mulți bucureșteni care înțeleg că trebuie să începi cu fundamentul. Nu poți să clădești dacă ai o datorie de 3 miliarde și nu vine nimeni la contractele pe care le scoți”, a continuat el.

Primarul general a punctat că lucrurile vor merge tot mai bine și se vor vedea, acum că Primăria a scăpat de faliment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi