Nicușor Dan: Gabriela Firea e PSD, prin reprezentanții ei a fost implicată în cazul 10 August / Sunt convins că susținătorii PMP vor da un vot util în aceste alegeri

Publicat: 13 08. 2020, 13:38

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, și-a exprimat convingerea că electoratul PMP din București va da un vot util la alegeri, chiar și în contextul în care partidul pe care ei îl susțin are propriul candidat – Traian Băsescu. Dan a mai ținut să precizeze că actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, care-și drește un nou mandat, este membru PSD și reprezintă PSD, oricât de mult a încercat în ultima vreme să se disocieze de acest partid. Cât despre scenariul amânării alegerilor locale, el a susținut că atunci „când ai o administrație care ți-a dus orașul în faliment (…) cred că este util ca aceste alegeri să aibă loc și ducă la schimbarea administrației acolo unde cetățenii consideră”.

Nicușor Dan, despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, și-a exprimat convingerea că electoratul PMP din București va da un vot util la alegeri. Precizarea vine în contextul în care PMP a rămas în afara alianței din București a partidelor de Dreapta și va veni în fața alegătorilor cu proprii candidați. Pentru Primăria Generală, candidatul Partidului Mișcarea Populară va fi Traian Băsescu. Așa cum a mai declarat, un vot util ar însemna, în viziunea lui Dan, ca alegătorii PMP să-l voteze pe el la Primăria Capitalei, căci are mai multe șanse s-o învingă pe Gabriela Firea, iar la consili să voteze candidații PMP.

Întrebat dacă îi e teamă de intrarea lui Traian Băsescu în cursa electorală, Nicușor Dan a răspuns: „Există 70% dintre bucureșteni care spun că orașul se află într-o direcție greșită, ca răspuns la acest lucru s-a creat această alianță între PNL și USR-PLUS care au împreună între 50 -55% dintre voturile bucureștenilor, există pe de altă parte PSD-ul care are undeva la 30% și bătălia se va da între această alianță de dreapta și PSD. Eu mi-aș fi dorit ca în această alianță să existe și PMP-ul, însă știu că susținătorii PMP-ului doresc ca Primarul actual și administrația actuală să plece, deci eu sunt convins că ei vor da un vot util în această luptă între anti PSD și PSD”.

Dan a mai precizat că nu e vina nimănui că nu s-a putut ajunge la o alianță a partidelor de Dreapta care să includă și PMP.

Nicușor Dan: Gabriela Firea este PSD

Acesta a mai ținut să precizeze că actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea, care-și dorește un nou mandat, este membru PSD și reprezintă PSD, oricât de mult a încercat în ultima vreme să se disocieze de acest partid.

Cât despre faptul că Firea candidează pentru funcția de prim-vicepreședinte al PSD, Nicușor Dan a afirmat: „Păi, parcă zicea că este cu oamenii și nu este cu partidele. Politica se face în partid, Gabriela Firea a încercat, după ce în 2017 l-a periat într-una pe Luviu Dragnea, mărețul conducător al României din acele timpuri, o detașare de PSD. Alianța cu ALDE și Pro România nu mai funcționează. Gabriela Firea a fost tot timpul în PSD, prin reprezentanții ei a fost implicată în cazul 10 august , Gabriela Firea este PSD”.

Despre acuzațiile lansate de Gabriela Firea, potrivit cărora odată ajuns primar își va planta oamenii în funcții, Nicușor Dan a susținut: „Cred că Gabriela Firea ar trebui să se uite în ograda domniei sale, să numere persoanele pe care le-a adus din Primăria Voluntari în administrația publică din București. O să facem și noi numărătoarea acesta în zilele următoare”.

Dan, despre scenariul amânării alegerilor locale: Când ai o administrație care ți-a dus orașul în faliment, cred că e util ca scrutinul să aibă loc

Întrebat ce crede despre o eventuală amânare a alegerilor locale, prevăzute pentru data de 27 septembrie, Dan a precizat că ar trebui specialiștii să se pronunțe dacă acest scrutin se poate desfășura acum, în deplină siguranță sanitar pentru toată lumea.

„Există proiectul de lege din Parlament care propune desfășurarea alegerilor în două zile, avem însă timp să trecem acest proiect de lege prin Parlament. Dincolo de aceasta, când ai o administrație care ți-a dus orașul în faliment, care îți produce condiții de mediu, despre care spune chiar Institutul Național De Sănătate că viața fiecărui bucureștean este în medie cu 4 ani mai scurtă din cauza poluării aerului din București, cred că este util ca aceste alegeri să aibă loc și ducă la schimbarea administrației acolo unde cetățenii consideră”, a mai precizat candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Generală.