Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei. Este o chestiune de mobilizare, există două bazine mari în București (VIDEO)

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei. Este o chestiune de mobilizare, există două bazine mari în București (VIDEO)
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primar general al Capitalei și candidat pentru încă un mandat, a declarat vineri că mobilizarea va fi decisivă pentru soarta celei mai așteptate curse electorale din cadrul alegerilor locale.

Nicușor Dan, despre alegerile pentru Primăria Capitalei

Întrebat dacă are șanse Gabriela Firea să câștige alegerile, Nicușor Dan a explicat: „Evident, dar eu am spus asta de foarte multă vreme: este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tu, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine fiind mai mulţi candidaţi, oameni se orientează către cel mai bine plasat”.

În opinia sa, câștigător va fi cel care va reuși să își mobilizeze mai bine bazinul electoral.

„Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei”, a adăugat primarul în exercițiu.

Ce a spus despre o eventuală dezbatere cu Gabriela Firea și Sebastian Burduja

Întrebat dacă ar accepta o dezbatere cu cei doi, Nicușor Dan a explicat că în cadrul unor alegeri desfășurate în primul tur contează mai degrabă primii doi candidați din sondaje.

„Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aş fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur şi atunci contează primii doi clasaţi. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat”, a spus Nicușor Dan.

„Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aştept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva”, a adăugat edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`