Nicușor Dan: Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze

Publicat: 06 10. 2024, 18:05
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat situația de scena politică, la Observator, și a dezvăluit că auzise „de două-trei luni” un „zvon” că „Diana Șoșoacă nu o să candideze”.

Nicușor Dan: Eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni

Primarul Capitalei spune că auzise „de două-trei luni” că eurodeputata nu va candida la prezidențiale.

„O să vedem motivarea, recunosc că nu știu subtilitățile astea, la prima vedere e un pic ciudat ca cineva care poate să candideze la europarlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidențiale. O să vedem toate mecanismele juridice. Din punct de vedere politic eu acest zvon l-am auzit de două-trei luni, că Diana Șoșoacă nu o să candideze, dar nu cu Curtea Constituțională, că nu o să facă semnăturile, că o să i se conteste semnăturile și Biroul Electoral o să respingă…”, a declarat Nicușor Dan.

Candidatura Dianei Șoșoacă, anulată de CCR

CCR a anunțat, sâmbătă, că în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, „a admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”.

Tot sâmbătă, ulterior deciziei CCR, Diana Șoșoacă și-a depus un nou dosar de candidatură la Biroul Electoral Central.