Nicușor Dan, despre referendumul propus: Sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul și le poate satisface cu un buget centralizat / Traficul, general de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală (VIDEO)

Nicușor Dan, despre referendumul propus: Sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul și le poate satisface cu un buget centralizat / Traficul, general de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală (VIDEO)
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicuşor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre referendumul propus pentru 24 noiembrie, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a explicat că „sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul le are și pe care și le poate satisface în condițiile în care are un buget centralizat”.

Nicușor Dan, pe B1 TV, despre referendumul propus

Edilul a explicat că, „din punct de vedere procedural, aceste modificări trebuie să fie operate de Parlament, adică sunt niște legi pe care Parlamentul trebuie să le modifice, numai că eu cred că un referendum, în care bucureștenii se exprimă în această direcție, este un argument suficient pentru ca aceste modificări legislative să aibă loc”.

„Apoi, bineînțeles că dacă Primăria Capitalei are mai mulți bani, ea poate să vizeze multe lucrări de infrastructură la care nu își permite să se gândească azi. De exemplu, cu adevărat un spital metropolitan – nu ne permitem la bugetul nostru. Sau să extindem transportul public și urban, și interurban, pentru că sunt mulți oameni care vin din orașele și comunele din jurul Bucureștiului. Deci sunt foarte multe nevoi pe care Bucureștiul le are și pe care și le poate satisface în condițiile în care are un buget centralizat”, a continuat primarul.

„Al doilea lucru e la fel de important, în opinia mea, pentru că principala problemă a Bucureștiului este traficul, traficul este generat de o dezvoltare urbană scăpată de sub control și mai mult decât ilegală”, a adăugat Nicușor Dan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:04 - Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit. De ce au ales cei doi să facă nunta în secret
22:01 - Nicolae Ciucă: Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR
21:55 - Elena Lasconi: PSD și PNL sunt incapabile să gestioneze PNRR. Reformele pe care USR le-a adus și pentru care am luptat în cadrul PNRR sunt acum uitate, înlocuite de o corupție care ne face să pierdem banii europeni
21:54 - Thomas Tuchel va fi selecționerul Angliei. Ce spunea căpitanul naționalei despre el înainte de a fi numit
21:36 - Robert Cazanciuc (PSD), despre disputa privind planșeul Unirii: Nicușor Dan și-a căutat cu orice preț un motiv politic, să iasă puțin în față înainte de ideea acestui referendum. Noi avem dispute juridice, politice, în timp ce planșeul stă să cadă (VIDEO)
21:29 - Român arestat în Italia, după ce a aruncat la gunoi un ghiozdan plin cu bani. Ce sumă au recuperat polițiștii
21:10 - Adrian Câciu: Sunt îndeplinite peste 60% dintre reformele din PNRR / La jalonul cu impozitarea microîntreprinderilor trebuie să alegem între banii din PNRR și impactul economic al măsurii (VIDEO)
21:01 - Despărțire urmată de crimă. Victima a fost o personalitate din lumea sportului
20:55 - România U21, calificată la Euro pentru a patra oară la rând. Victorie superbă cu favorita grupei / Daniel Pancu a primit roșu după o ieșire nervoasă
20:55 - Meteorologii, îngrijorați de iarna în stil “La Nina”. Când își va face apariția și cât timp va ține