Nicușor Dan, despre prima propunere din referendum: Împărțirea banilor din taxele și impozitele locale să o facă Consiliul General. Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului (VIDEO)

Publicat: 16 10. 2024, 12:59
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrebat de reporterii prezenți la Parlament despre prima măsură pe care o vizează referendumul propus și a explicat că, astfel, Consiliul General ar urma să fie cel care aprobă repartizarea taxelor și a impozitelor locale, nu Parlamentul.

Nicușor Dan: Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului

Întrebat despre măsura propusă, el a explicat: „E o chestiune foarte simplă. În loc ca Parlamentul, care nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului, să spună, dăm atât % la primărie, atât % la primăriile de sector, această împărțire să o facă Consiliul General (…), în funcție de nevoi care sunt reliefate prin proiectele cu care vin toate instituțiile din subordinea celor șapte primari”.

Referitor la posibilitatea de a apărea primari nemulțumiți în urma repartizării de către CGMB, Nicușor Dan a spus: „Asta e democrația, tot timpul unii sunt mulțumiți și alții sunt nemulțumiți, întrebarea este cine poate să ia decizia mai corect”.

„Evident că nu se pune problema ca niște atribuții pe care le au primăriile de sector să nu fie acoperite cu bani. Întrebarea este care e proporția corectă între aceste necesități”, a mai declarat primarul Capitalei.