Nicușor Dan, despre prezidențiale: „Mă interesează foarte tare campania asta, că am niște probleme de rezolvat” / Cum vrea să-și asigure majoritatea în Consiliul General (VIDEO)

Nicușor Dan, despre prezidențiale: „Mă interesează foarte tare campania asta, că am niște probleme de rezolvat” / Cum vrea să-și asigure majoritatea în Consiliul General (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general reales al Capitalei, a explicat duminică, pentru B1 TV, cum va decide pe cine va susține în alegerile prezidențiale și cum se va asigura că are majoritatea în Consiliul General al Municipiului București, astfel încât să-și ducă proiectele la îndeplinire.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Pe bune!”, moderată de Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Nicușor Dan, despre susținerea unui candidat în alegerile prezidențiale

Întrebat dacă e pregătit să susțină pe cineva în alegerile prezidențiale, Nicușor Dan a răspuns: „Eu am anunțat public că mă interesează foarte tare campania asta, că am niște probleme de rezolvat (râde). Nu, nu… sunt niște chestiuni foarte serioase, asta cu finanțarea și cu urbanismul pe București, Legea spațiilor verzi urbane, Codul Urbanismului, în care aș vrea ca partidele și candidații pe care-i susțin să-și asume niște lucruri”.

El a confirmat apoi că susținerea sa pentru un candidat la prezidențiale va fi condiționată de susținerea de către acesta a unor proiecte legate de dezvoltarea urbană.

De asemenea, acesta a insistat că trebuie să rămână echidistant, independent și nu se va înscrie în niciun partid, dat fiind că trebuie să-și asigure sprijinul a șase partide în Consiliul General pentru a avea majoritate.

Cum vrea Nicușor Dan să-și asigure majoritatea în CGMB

Întrebat dacă are suficiente funcții de dat ca să mulțumească toate aceste partide, Nicușor Dan a răspuns: „Au făcut-o și alții, o s-o facem și noi, adică e o negociere care e absolut legitimă. (…) Asta e regula politicii, spune că trebuie să faci majorități. Majoritățile le faci cu oameni care uneori își plac, alteori nu-ți plac. Fără majoritate e foarte complicat. Am văzut acum discuția asta bugetul, ce mult timp am pierdut cu toții pe niște mize foarte mici. (Zamfir: A fost și campanie…) Tocmai de aia, a fost un prilej pentru oameni să facă. Eu de asta sunt optimist c-o să ajungem să avem o înțelegere, o majoritate în care vor fi partidele care m-au susținut – USR, PMP, FD, REPER – vreau să fie PNL. Să vedem acum dacă ajunge PNL-ul sau trebuie să mai luăm pe cineva (râde)”.

El a enumerat apoi celelalte partide care au mai rămas: PUSL, AUR și PSD… „Evident că se poate negocia orice. Să vedem…”, a mai spus primarul general.

Nicușor Dan a mai susținut că se așteaptă ca Piedone senior să fie viceprimarul fiului său, Vlad, care a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul