Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Nu există un specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă. Mai multe expertize au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public / La Poliție am stat două ore degeaba (VIDEO)

Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Nu există un specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă. Mai multe expertize au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public / La Poliție am stat două ore degeaba (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre tensiunile referitoare la planșeul Unirii, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a declarat că nu există niciun specialist atestat care să fi spus că sunt elemente care riscă să cadă.

Nicușor Dan, pe B1 TV, despre planșeul Unirii

„Eu cred că trebuie să începem cu acum doi ani, când Primăria Sectorului 4 a venit la noi, a spus că vrea să preia această lucrare, noi n-aveam bani, i-am dat-o prin hotărâre de Consiliu General și de atunci tot spune că e urgent, dar nu a făcut nici proiectul și nu a luat nici avizele pentru ea, și atunci a încercat un subterfugiu legal, care se numește autorizație în regim de urgență, care se dă numai pentru acele elemente care riscă să cadă pe tine”, a declarat primarul general al Capitalei.

„Această evaluare trebuie să fie făcută de un specialist atestat, și nu există un specialist atestat care să fi spus asta – dimpotrivă, au fost mai multe expertize care au spus că este o stare nesatisfăcătoare, dar că nu există pericol public. Și atunci noi nu am vrut să dăm această autorizație în regim de urgență, le-am spus, veniți cu toate avizele, vă dăm autorizația în regim normal, și ne-am trezit că a dat Sectorul 3 această autorizație în locul nostru, el neavând competență”, a adăugat Nicușor Dan.

Nicușor Dan: La Poliție am stat două ore degeaba

„Alaltăieri noapte, la ora 12, au început să se pună niște garduri, să se aducă niște mașini acolo, eu am aflat dimineața, la 8, m-am interesat și am cerut toate informațiile, și la ora 12 m-am dus acolo și am spus, acesta este terenul nostru, vă rog să ridicați gardurile astea! Ați văzut ce s-a întâmplat, a venit și Poliția națională acolo și, după care, ne-am dus la un sediu al Poliției naționale, unde am stat două ore degeaba”, a continuat Nicușor Dan.

„Eu am spus, domne`, noi suntem proprietari, uitați aici hotărâre de Consiliu care atestă că e domeniu public, ei ziceau, nu, că noi am înscris în cartea funciară, și am stat două ore, am dat declarații și la sfârșit polițistul, care nu era un simplu polițist, era șeful Poliției naționale pe Sectorul 3, a zis, mulțumim, o să analizăm. Păi cum o să analizați? E al nostru sau e al lor? Păi, nu, o să analizăm, duceți-vă toți în instanță”, a mai spus primarul general.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:04 - Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit. De ce au ales cei doi să facă nunta în secret
22:01 - Nicolae Ciucă: Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR
21:55 - Elena Lasconi: PSD și PNL sunt incapabile să gestioneze PNRR. Reformele pe care USR le-a adus și pentru care am luptat în cadrul PNRR sunt acum uitate, înlocuite de o corupție care ne face să pierdem banii europeni
21:54 - Thomas Tuchel va fi selecționerul Angliei. Ce spunea căpitanul naționalei despre el înainte de a fi numit
21:36 - Robert Cazanciuc (PSD), despre disputa privind planșeul Unirii: Nicușor Dan și-a căutat cu orice preț un motiv politic, să iasă puțin în față înainte de ideea acestui referendum. Noi avem dispute juridice, politice, în timp ce planșeul stă să cadă (VIDEO)
21:29 - Român arestat în Italia, după ce a aruncat la gunoi un ghiozdan plin cu bani. Ce sumă au recuperat polițiștii
21:10 - Adrian Câciu: Sunt îndeplinite peste 60% dintre reformele din PNRR / La jalonul cu impozitarea microîntreprinderilor trebuie să alegem între banii din PNRR și impactul economic al măsurii (VIDEO)
21:01 - Despărțire urmată de crimă. Victima a fost o personalitate din lumea sportului
20:55 - România U21, calificată la Euro pentru a patra oară la rând. Victorie superbă cu favorita grupei / Daniel Pancu a primit roșu după o ieșire nervoasă
20:55 - Meteorologii, îngrijorați de iarna în stil “La Nina”. Când își va face apariția și cât timp va ține