Nicușor Dan: Dacă sunt mai mulţi candidaţi de Dreapta la alegerile pentru Primăria Capitalei, câştigă candidatul PSD-ului

Publicat: 22 01. 2024, 23:41
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicuşor Dan a declarat, luni, că e în discuții „cu toate partidele de Dreapta” în vederea unei eventuale susțineri pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Acesta a atras din nou atenția că dacă partidele de Dreapta vor veni cu mai mulți candidați, atunci Primăria va fi câștigată de PSD.

Nicuşor Dan, despre alegerile de anul acesta pentru Primăria Capitalei

„Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24.

El a mai spus că „există posibilitatea” să fie candidatul unic al Dreptei și că e „în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER, în opinia mea”.

Nicușor Dan a declarat apoi că va mai dura până la un anunț definitiv deoarece partidele încă fac sondaje și analizează diverse strategii.

De ce Nicușor Dan nu susține comasarea alegerilor

El a explicat și de ce nu vede cu ochi buni o eventuală comasare a alegerilor locale cu primul tur al celor prezidenţiale: „Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite”.