Nicușor Dan convoacă o ședință de CGMB pentru un referendum odată cu primul tur al prezidențialelor

Publicat: 15 10. 2024, 18:48
Actualizat: 15 10. 2024, 19:45
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a convocat o ședință de Consiliu General pentru luni, ora 10, și că pe ordinea de zi se află cele două proiecte privind consultarea bucureștenilor prin referendum.

Nicușor Dan convoacă o ședință de CGMB

Primarul general al Capitalei a precizat că a convocat ședința pentru data de 21 octombrie.

„Am convocat ședința de Consiliu General pentru luni, 21 octombrie, ora 10.00, în care se regăsesc pe Ordinea de Zi cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum. Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale”, a anunțat Nicușor Dan, marți, într-o postare pe Facebook.

Cele două întrebări de la referendumul propus de Nicușor Dan

„Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin «DA» sau «NU» sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, a mai precizat primarul Capitalei, Nicușor Dan.